1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

News

Consilierul politic al lui Klaus Iohannis: Nu exclud desemnarea unui nou premier tehnocrat după alegerile parlamentare

Nu este exclusă desemnarea unui alt premier tehnocrat după alegerile legislative din toamnă, spune Laurențiu Ștefan, consilierul politic al șefului statului, la o conferință organizată de Reuters, scrie DIGI24.ro.

02 iun, 2016 | DIGI24

Potrivit lui Laurențiu Ștefan, PSD și PNL vor obține fiecare 32%-35 % la alegerile legislative și nu vor reuși, prin urmare, să guverneze singure. Nici măcar o alianță a social-democraților cu două partide mai mici nu va atinge pragul de 50%, apreciază consilierul prezidențial.

În aceste condiții, el nu exclude numirea unui nou premier tehnocrat la finalul mandatului lui Dacian Cioloș.

„În mod evident, președintele va căuta un prim-ministru. Vom vedea dacă acesta este un premier politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă, ori chiar un tehnocrat... încă sunt multe semne de întrebare”, a spus Laurențiu Ștefan.

Întrebat dacă premierul Cioloș ar putea fi menținut în post, Ștefan a spus: „Este un câștig pentru politica românească. Vorbind la modul foarte abstract, eu cred că România și partidele din România pot avea o resursă de valoare, dacă el se decide să se alăture arenei politice (după alegeri)”.

Consilierul prezidențial a mai declarat, la Reuters Eastern European Investment Summit, că se așteaptă la o rată mică de participare la vot, iar președintele va pleda pentru un guvern care să mențină România ca „un actor credibil pentru Uniunea Europeană” și care să favorizeze un mediu de afaceri prietenos și predictibil.

Reuters reamintește că Laurențiu Ștefan a lucrat la Ambasada Statelor Unite la București. Citeşte mai mult pe DIGI24.ro

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO