Consiliul ASF a aprobat crearea Institutului de Studii Financiare

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat crearea Institutului de Studii Financiare (ISF), rezultat din fuziunea Institutului de Management în Asigurări (IMA) cu Institutul de Asigurări (IA), se arată într-un comunicat al ASF.
Economica.net - mie, 24 iun. 2015, 09:12
Consiliul ASF a aprobat crearea Institutului de Studii Financiare

Potrivit ASF, institutul are ca obiective realizarea de studii şi cercetări în domeniul financiar, elaborarea de propuneri legislative, norme tehnice şi principii profesionale pentru pieţele financiare, organizarea de cursuri de pregătire, perfecţionarea şi specializarea persoanelor care lucrează în domeniul financiar, precum şi derularea unor programe de informare. În cadrul şedinţei de marţi a fost aprobat şi statutul Institutului de Studii Financiare.

De asemenea, membrii Consiliului au dezbătut şi aprobat raportul anual al ASF pentru anul 2014, document care include principalele repere ale activităţii instituţiei din anul precedent, situaţiile financiare şi raportul de audit. Raportul anual va fi prezentat Parlamentului României şi ulterior va fi făcut public pe site-ul oficial al ASF.

În aceeaşi şedinţă a mai fost aprobată numirea unor persoane în poziţii de conducere, respectiv director executiv, membru al consiliului de administraţie, precum şi a altor persoane semnificative în cadrul unor societăţi de asigurare şi societăţi de administrare a fondurilor de pensii, fiind validate şi modificări ale actelor constitutive a două societăţi de asigurare şi brokeri, ca urmare a majorării capitalului social, scrie Agerpres.

Totodată, au fost propuşi pentru avizare şapte agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 483 agenţi de marketing.

De asemenea, a fost aprobată sancţionarea unor societăţi comerciale pentru nerespectarea dispoziţiilor legii privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Piaţa Rasdaq sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate, precum şi pentru nerespectarea prevederilor legale privind derularea ofertelor publice obligatorii.

Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituţia care autorizează, reglementează, supraveghează şi controlează entităţile care activează pe piaţa financiară non-bancară din România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Statul subvenţionează, paradoxal, încălzirea cu combustibili fosili, în timp ce energia pe biomasă nu este susţinută – industria lemnului
Statul subvenţionează, paradoxal, încălzirea cu combustibili fosili, în timp ce energia pe biomasă nu este susţinută ...
Lemnul furnizează o energie termică ieftină, accesibilă, regenerabilă, bazată pe o resursă internă, dar în mod paradoxal ...
GCS: Incidenţa cazurilor de COVID – sub 5 la mia de locuitori în toate oraşele
GCS: Incidenţa cazurilor de COVID – sub 5 la mia de locuitori în toate oraşele
 Incidenţa cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile nu depăşeşte 5 la mia de locuitori în niciun oraş din ţară, ...
Imobil vechi de 100 de ani, unde Securitatea și Primăria Galați și-au avut sediile, a fost scos la vânzare
Imobil vechi de 100 de ani, unde Securitatea și Primăria Galați și-au avut sediile, a fost scos la vânzare
Grand Hotel, un imobil vechi de 100 de ani din Galați, unde și-au avut sediile Securitatea și Primăria, a fost scos la ...