1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

Consiliul ASF a aprobat proiectul de modificare a regulamentului CNVM privind vânzarea în lipsă

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectul de modificare a regulamentului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) privind vânzarea în lipsă şi anumite aspecte ale tranzacţiilor cu instrumente swap pe riscul de credit, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

28 oct, 2015 | Agerpres

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Consiliul ASF a aprobat publicarea pe site-ul instituţiei, în vederea consultării publice, a proiectului de regulament privind regimul juridic al garanţiilor reale constituite asupra instrumentelor financiare.

Totodată, Consiliul ASF a aprobat şi norma pentru modificarea şi completarea Normei 7/2013 privind forma şi clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor. De asemenea, a fost aprobată şi aplicarea de către societăţile de asigurare, precum şi de către ASF, a ghidurilor EIOPA pentru regimul de supraveghere Solvabilitate II.

Consiliul ASF a mai aprobat solicitarea OTP Asset Management România SAI SA de autorizare a Fondurilor deschise de investiţii OTP Global Mix şi OTP Euro Premium Return şi înscrierea acestora în registrul public al ASF.

Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor ce trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este instituţia care autorizează, reglementează, supraveghează şi controlează entităţile care activează pe piaţa financiară non-bancară din România. ASF a fost înfiinţată în 2013 prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Potrivit ASF, proiectul va fi pus în consultare publică pentru o perioadă de 20 zile calendaristice pe www.asfromania.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO