Consiliul ASF a desemnat-o pe Carmen Radu preşedinte al CA al Fondului de Garantare a Asiguraţilor

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a desemnat, în şedinţa de miercuri, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA) pe Carmen Daniela Radu, fost director general şi director general adjunct al societăţii Eureko Asigurări SA, potrivit unui comunicat remis miercuri Agerpres.
Economica.net - mie, 19 aug. 2015, 15:22
Consiliul ASF a desemnat-o pe Carmen Radu preşedinte al CA al Fondului de Garantare a Asiguraţilor

Carmen Radu are o experienţă profesională de peste 20 de ani la nivel managerial în domeniul financiar-asigurări, printre poziţiile ocupate de aceasta fiind cea de director general şi director general adjunct al societăţii Eureko Asigurări SA (2009 – 2014), de director general adjunct KD Life Asigurări SA (2006 – 2007) şi de director executiv Sara Merkur SA. (1995 – 2005).

Fondul de Garantare a Asiguraţilor s-a constituit, în data de 27 iulie 2015, ca persoană juridică de drept public, administrată de un Consiliu de administraţie format din cinci membri. Dintre aceştia, trei membri sunt desemnaţi de către ASF, inclusiv preşedintele, iar doi membri sunt numiţi de către Ministerul Finanţelor Publice (în curs de desemnare).

Consiliul ASF a aprobat, în aceeaşi şedinţă, planurile de măsuri transmise de asigurători pentru remedierea aspectelor constatate în cadrul exerciţiului Balance Sheet Review – BSR, încheiat la 15 iulie 2015, şi a solicitat completarea planului de măsuri al societăţii Euroins SA.

În cadrul şedinţei a fost aprobată, de asemenea, numirea unor persoane în poziţii de conducere în structura unor societăţi de asigurare, fiind validate şi modificări ale actelor constitutive ale unor societăţi de asigurare şi brokeri.

Totodată, a fost aprobată solicitarea societăţii SIF Banat-Crişana SA de avizare a modificării componenţei conducerii societăţii.

Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de BVB a acţiunilor emise de Commixt SA Buftea şi Scut SA Bacău. De asemenea, a fost aprobată cererea de admitere la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de SIBEX a acţiunilor emise de societatea Metex Com SA Dej.

Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este instituţia care autorizează, reglementează, supraveghează şi controlează entităţile care activează pe piaţa financiară non-bancară din România. ASF a fost înfiinţată în 2013 prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNV.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Te-ar mai putea interesa și
Voucherele distribuite persoanelor vulnerabile vor ajunge la acestea în lunile iunie și iulie. Cele mai multe în iunie
Voucherele distribuite persoanelor vulnerabile vor ajunge la acestea în lunile iunie și iulie. Cele mai multe în iunie
Marea majoritate a voucherelor pentru persoanele vulnerabile vor fi distribuite către beneficiari în luna iunie, iar ce rămâne în prima parte din iulie, a anunţat, luni, ministrul......
Un simulator al noului reactor nuclear modular va fi instalat la Universitatea Politehnică din București
Un simulator al noului reactor nuclear modular va fi instalat la Universitatea Politehnică din București
Statele Unite vor pune la dispoziţia României un simulator de reactor nuclear de mici dimensiuni (SMR), pentru ca România ...
Autoritățile ruse din regiunea ucraineană Herson au impus rubla ca monedă oficială, alături de grivna
Autoritățile ruse din regiunea ucraineană Herson au impus rubla ca monedă oficială, alături de grivna
Noile autorităţi proruse din regiunea ucraineană Herson, ocupată de Moscova, au adoptat luni rubla ca monedă oficială ...
O asociere de firme românești a câștigat contractul de securizare a Aeroportului „Mihail Kogălniceanu” din Constanța
O asociere de firme românești a câștigat contractul de securizare a Aeroportului „Mihail Kogălniceanu” din ...
Asocierea formată din companiile Altimate S.A,. Trident Servicii și Mentenanță S.A., UTI Construction and Facility Management ...