Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Credit Europe Asigurări de către Ergo Austria

Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică rezultată în urma preluării Credit Europe Asigurări Reasigurări SA de către Ergo Austria International AG, se arată într-un comunicat al autorităţii de concurenţă.
Economica.net - joi, 14 apr. 2016, 12:30
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Credit Europe Asigurări de către Ergo Austria

‘Consiliul Concurenţei a evaluat operaţiunea din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei pe piaţa serviciilor de asigurare şi reasigurare’, spun reprezentanţii Consiliului.

Ergo Austria Internaţional AG, parte a grupului Ergo, a intrat pe piaţa din România, în anul 2009, prin intermediul Ergo Asigurări de Viaţă SA (Ergo România), al cărei obiect unic de activitate îl reprezintă asigurările de viaţă. Grupul Ergo este deţinut în proporţie de 99,69% de către Munich Reinsurance Company (Munich Re), unul dintre cei mai mari reasigurători mondiali.

Credit Europe desfăşoară activităţi de asigurare generale, precum şi servicii de reasigurare.

În urmă acestei tranzacţii, Grupul Ergo va avea posibilitatea de a oferi pe piaţa din România atât asigurări de viaţă, cât şi asigurări generale, inclusiv auto.

La începutul acestei luni, şi Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat preluarea societăţii de asigurări generale Credit Europe Asigurări – Reasigurări de către grupul german ERGO.

Preluarea companiei de asigurări generale Credit Europe Asigurări – Reasigurări constituie primul pas pentru intrarea ERGO şi pe piaţa locală a asigurărilor auto obligatorii RCA, potrivit unui comunicat al ASF remis la acea dată.

Conform proiectului de achiziţie aprobat de ASF, ERGO va cumpăra 100% din acţiunile Credit Europe Asigurări – Reasigurări, prin intermediul subsidiarei ERGO Austria International, care administrează participaţiile grupului la mai multe societăţi de asigurare din Europa Centrală şi de Est, inclusiv pe cea deţinută la ERGO Asigurări de Viaţă.

‘Preluarea Credit Europe Asigurări – Reasigurări reprezintă prima tranzacţie realizată de un investitor cu reputaţie internaţională pe piaţa asigurărilor generale din România după perioada de criză economică începută în 2008’, afirma ASF, într-un comunicat.

ERGO, unul dintre cei mai mari furnizori de produse de asigurare din Germania şi din Europa, deţine un portofoliu diversificat, care include de la asigurări de bunuri şi accidente, până la asigurări de viaţă şi sănătate, iar anul trecut a plătit în contul poliţelor de asigurare daune şi beneficii în valoare de circa 17 miliarde de euro. Prezent şi pe pieţe din Asia, grupul are aproximativ 43.000 de angajaţi şi reprezentanţi de vânzări.

‘Intrarea unui investitor de un asemenea calibru pe piaţa asigurărilor generale confirmă direcţia pozitivă a dezvoltărilor care au loc pe piaţa asigurărilor din România. Cu venituri totale din prime de aproape 18 miliarde de euro în 2015 şi un capital de 5,4 miliarde de euro, ERGO este controlat de Munich Re, unul dintre cei mai mari reasigurători din lume. Munich Re avea la sfârşitul anului trecut active totale de 276,5 miliarde de euro şi un capital de circa 31 miliarde de euro, primele brute subscrise în 2015 depăşind 50 de miliarde de euro’, preciza ASF.

Grupul german a început să investească în România în 2009, prin înfiinţarea societăţii ERGO Asigurări de Viaţă. Ulterior, în 2015, ERGO s-a numărat printre cei trei asigurători de talie globală interesaţi de preluarea societăţii Astra Asigurări, dar a abandonat discuţiile ca urmare a pretenţiilor nerezonabile ale acţionarilor acesteia.

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...