1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Imobiliare

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de către AFI Europe a clădirilor de birouri deţinute de NEPI Rockcastle

Cu venituri de 401 milioane de euro din chirii anul trecut, NEPI Rockcastle a anunțat în ultimul raport de piață că tranzacția pentru vânzarea portofoliului său de birouri către AFI Europe a fost autorizată de Consiliul Concurenței și va fi închisă în luna martie pentru o valoare de circa 300 de milioane de euro.

24 feb, 2020 | | ECONOMICA.net

NEPI Rockcastle a vândut clădirile de birouri Floreasca Business Park (36.300 mp), City Business Centre Timișoara (47.800 mp), The Lakeview București (25.600 mp) și Victoriei Offices (7.800 mp), către AFI Europe, după ce, anterior, compania vânduse proiectul The Office, deținut în parteneriat cu antreprenorul Ovidiu Șandor, către Dedeman pentru 120 de milioane de euro.

Potrivit raportului companiei cu capital sud african, nu factor suplimentar de susținere este existența comerțului tradițional important de alimente în CEE: aproximativ 40% din comerțul alimentar din România și Polonia este încă tradițional, comparativ cu 3% în Germania; convergența sa preconizată cu retailul modern va oferi o creștere suplimentară a activelor grupului.

Compania de investiții estimează că va primi autorizația de construire pentru extinderea Promenada Mall pe parcursul anului 2020. Achizițiile au început și programul actualizat include o finalizare estimată pentru extinderea mallului în T2 2022 și a birourilor în T3 2022. Extensia acestui mall va adăuga un cinema multiplex, hypermarket și o selecție de restaurante și branduri fashion.

În  cazul viitorului mall Promenada Craiova, acesta va avea 56.500 mp de retail modern. Permisiunea de planificare este în curs, iar deschiderea este programată pentru T3 2021.

Anul acesta, NEPI Rockcastle are programată renovarea Shopping City Buzău, programată pentru finalizare în T2 2020, dar și deschiderea Shopping City Târgu Mureș, programat să se deschidă în T2 2020, iar chiriașii includ Carrefour, CCC, Cineplex, Flanco, eMag, Hervis, Intersport, KFC, LC Waikiki, LPP (Cropp, Casă, Rezervat, Sinsay) și New Yorker.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO