Consiliul Concurenţei analizează preluarea Prima TV de către omul de afaceri Cristian Burci

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică prin care societatea Graffiti Red, controlată de omul de afaceri Cristian Burci, preia controlul asupra SBS Broadcasting Media, care deţine licenţa postului de televiziune Prima TV şi a companiei Prime Time Productions, informează, joi, autoritatea de concurenţă.
Economica.net - joi, 09 ian. 2014, 21:15
Consiliul Concurenţei analizează preluarea Prima TV de către omul de afaceri Cristian Burci

De altfel, Cristian Burci a fost cel care a lansat, în anul 1997, postul Prima TV.

‘Companiile implicate în această operaţiune oferă servicii de reprezentare media, servicii de creaţie, producţie şi promovare publicitară, servicii de relaţii publice, servicii de cercetare şi studii de piaţă, editare şi comercializare ziare şi reviste, editare şi comercializare cărţi, DVD-uri şi inserturi, comercializare spaţii publicitare, servicii tipografice pentru terţi, servicii de difuzare a canalelor de televiziune fără plată, servicii de publicitate realizate prin transmisii de televiziune. SBS Broadcasting Media deţine licenţa postului de televiziune Prima TV’, subliniază Consiliul Concurenţei, într-un comunicat.

Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice.

O decizie cu privire la această operaţiune de concentrare economică urmează a fi luată, conform prevederilor legale, în termen de cel mult 45 de zile de la data la care notificarea este considerată efectivă.

‘Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la terţi (inclusiv concurenţi şi clienţi ai părţilor implicate), în legătură cu aceasta concentrare economică’, au mai spus cei de la Concurenţă, care aşteaptă observaţii şi puncte de vedere din piaţă.

Postul de televiziune Prima TV a fost fondat în 1997 de omul de afaceri Cristian Burci, care a achiziţionat, în 2012, şi Adevărul Holding. El a vândut televiziunea în 2005 către SBS Broadcasting.

 

Te-ar mai putea interesa și
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat vineri ministrul energiei ucrainean, Gherman Galuşcenko, în timp ce......
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, iar criza alimentară s-a agravat – raport ONU
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, ...
Peste 1500 de oameni au fost ucişi în escaladarea violenţelor dintre bandele din Haiti de la începutul acestui an, arată ...
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Personalul de la sol al Lufthansa va beneficia de o creştere a salariilor de până la 18%, după ce s-a ajuns la un acord ...