Consiliul de Administraţie al TAROM se reuneşte luni, pentru a analiza activitatea managerială a directorului general

Consiliul de Administraţie al TAROM se reuneşte, luni, pentru a analiza activitatea de management a directorului general al companiei, Christian Heinzmann, după ce acesta ''a pierdut' funcţia de accountable manager, începând cu data de 22 martie, scrie Agerpres.
Economica.net - lun, 21 mart. 2016, 04:51
Consiliul de Administraţie al TAROM se reuneşte luni, pentru a analiza activitatea managerială a directorului general

‘Consiliul de Administraţie m-a informat, analizând raportul de la Autoritatea Aeronautică, că au constatat suspendarea directorului general din funcţia de accountable manager, ceea ce înseamnă, practic, managerul responsabil. După regulile aviaţiei, acest manager trebuia să asigure resursele financiare şi pe cele de personal pentru îndeplinirea misiunii companiei. Termenul pe care l-a dat Autoritatea Aeronautică este 22 (martie – n. r.). Deci, până atunci, directorul general încă deţine această funcţie, dar, cu această dată, cu data de 22, nu va mai putea să o îndeplinească’, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, într-o conferinţă de presă.

Faptul că Heinzmann nu mai este, începând de marţi, accountable manager, înseamnă că el nu mai poate gestiona activitatea curentă şi strategia de zbor.

Potrivit ministrului, Consiliul de Administraţie se va întâlni luni, în regim de urgenţă, şi va lua o decizie cu privire la viitorul companiei TAROM.

‘Am solicitat lămuriri CA privind paşii următori. Ei mi-au comunicat că se vor întâlni în regim de urgenţă. Şi-au propus ca lunea viitoare, deci în 3 zile, să se întâlnească şi să ia o decizie finală asupra viitorului acestei companii, pentru că aceste măsuri trebuie luate cât mai rapid, având în vedere că suntem deja în luna a treia şi până la finele anului va trebui să ieşim cu un rezultat financiar corespunzător’, a spus el.

Şeful de la Transporturi a făcut referire, în conferinţa de presă, la o parte dintre deficienţele constatate, precum nerealizarea bugetului de venituri şi cheltuieli, dar şi problemele identificate la nivel de resurse umane, unde 25% din personalul tehnic a avut concedii medicale în 2015, ceea ce însumează un număr de 1.500 de zile.

‘În loc să aibă 8 milioane (lei – n. r.) pierderi la sfârşitul anului trecut, aşa cum îşi asumaseră prin contracte şi prin planul de management, au avut 41 de milioane. Este inadmisibil în condiţiile în care pe piaţa europeană preţul kerosenului a scăzut anul trecut în mod spectaculos, creând un avantaj – după cum a fost documentat – de 80 de milioane de lei. Cu alte cuvinte, în acest moment, dacă nu am fi avut acest avantaj, am fi avut un dezastru, o pierdere de 120 de milioane. Oricum, nu este foarte bine ca în loc de 8 milioane să fie 41 de milioane pierdere. Mai sunt şi aspectele care au fost constatate şi transmise mie şi de Corpul de Control, dar şi de analiza CA. Este vorba despre problemele la nivelul resurselor umane. Peste 25% din personalul tehnic de la TAROM a înregistrat concedii medicale. Este o cifră pe care nu am văzut-o în nicio companie de stat sau privată, din câte am analizat până în prezent. Este vorba despre 1.500 de zile în care acest personal a fost în concediu medical. Vă daţi seama şi pentru partea de ore suplimentare ce înseamnă toată această indisciplină la nivelul resurselor umane. Acest lucru nu poate continua’, a subliniat Dan Costescu.

Întrebat de jurnalişti despre nivelul salariului pe care îl primeşte directorul general al TAROM, ministrul Transporturilor a spus că este vorba despre circa 14.000 de euro.

‘Salariul dânsului (al lui Christian Heinzmann – n. r.) este de circa 14.000 de euro. Sunt foarte mulţi bani şi am fi aşteptat rezultate pe măsură. Ne va spune Consiliul de Administraţie dacă aşteptările acestea au fost justificate sau nu’, a punctat Dan Costescu.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...