1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

News

Consiliul judeţean Braşov achiziţionează echipamente aeroportuare de aproximativ 10 milioane lei

Consiliul Judeţean (CJ) Braşov a publicat anunţurile pentru licitaţiile privind achiziţionarea unor echipamente aeroportuare cu o valoare totală de aproximativ 10 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă.   

13 mar, 2019 | ECONOMICA.net

Anunţurile au fost publicate, la începutul anului, pe platformele naţională (www.e-licitaţie.ro) şi europeană (www.ted.europa.eu), împărţite în trei loturi. Primul lot conţine o autospecială pompieri pentru intervenţie rapidă, cu valoare estimată de 2.400.000 lei, al doilea - o autospecială pompieri echipată pentru descarcerare, cu valoare estimată de 2.500.000 lei, iar al treilea - două autospeciale de deszăpezire, cu o valoare totală estimată de 4.200.000 lei.

Pentru cele două autospeciale din loturile 1 şi 2 s-au depus câte două oferte până în 5 martie 2019, când a expirat termenul stabilit potrivit procedurii de achiziţie, iar în privinţa lotului 3, s-a înregistrat o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, astfel că termenul-limită pentru depunerea ofertelor s-a prelungit până la 25 martie 2019.

În cazul loturilor 1 şi 2, termenul estimat pentru semnarea contractelor este luna mai 2019, dacă nu vor exista contestaţii în urma anunţării câştigătorului.

În ceea ce priveşte termenul privind încheierea contractului pentru lotul 3, acesta poate fi estimat abia după ce CNSC va emite o decizie privind contestaţia depusă şi se vor depune oferte.

Durata de livrare a autospecialelor este de maximum 9 luni de la data semnării contractului.

"Ne dorim să dotăm Aeroportul cu autospeciale de înaltă performanţă, eficiente şi fiabile, care să asigure intervenţia de urgenţă pentru salvarea pasagerilor, precum şi menţinerea suprafeţelor de mişcare în stare permanentă de operare. Sperăm să nu avem probleme în derularea achiziţiilor, având în vedere că aceste autovehicule trebuie să existe fizic în dotarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav înainte ca aeroportul să fie operaţional", a precizat, potrivit sursei citate, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO