Consiliul Local Sector 1 a votat în favoarea preluării în administrare a unui imobil-teren situat în Șoseaua Străulești

Consilierii locali ai Sectorului 1 au aprobat în ședința de astăzi, 20 mai 2021, un proiect de hotărâre prin care solicită Consiliului General al Municipiului București să ceară Guvernului României trecerea din domeniul public al statului și administrarea Băncii Naționale a României în domeniul public al Municipiului București și administrarea Consiliului Local Sector 1 a imobilului-teren situat în Șoseaua Străulești nr. 60B, informează Primăria S1 prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - joi, 20 mai 2021, 16:59
Consiliul Local Sector 1 a votat în favoarea preluării în administrare a unui imobil-teren situat în Șoseaua Străulești

Preluarea acestui imobil în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 are drept scop realizarea lucrărilor de investiții în vederea modernizării, reabilitării și prelungirii Aleii Tripoli și asigurării continuității traseului Promenadei Verzi.

“Promenada Verde va fi pentru bicicliști și pentru oameni care își doresc un spațiu de recreere și relaxare, fără mașini, fără poluare și departe de zgomotul orașului. Promenada Verde va fi un exemplu de integrare a unei resurse naturale în mediul urban și de folosire a ei pentru a crea obiceiuri de abordare ecologică în transport. Sau, altfel spus, revoluția transportului durabil în Sectorul 1″, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Citește și: Clotilde Armand cere ca un teren de pe şoseaua Străuleşti să fie trecut din administrarea BNR în administrarea CL Sector 1 (economica.net)

Ca urmare a consultării informațiilor din extrasul de carte funciară de informare, Primăria Sectorului 1 a constatat că imobilul figurează înscris cu două categorii de folosință, respectiv drum și curți construcții. Acest imobil include calea de acces care în prezent este cunoscută sub denumirea Aleea Tripoli și care, pe latura sa estică, se învecinează cu Lacul Băneasa, iar o parte din acesta obstrucționează continuitatea traseului Promenadei Verzi.

Imobilul situat în Șoseuaua Străulești nr. 60B figurează înregistrat în inventarul domeniului public al statului fiind în administrarea Băncii Naționale a României. Conform adresei nr. XXI/3/793/30.03.2021, BNR ne-a comunicat faptul că, prin Consiliul de Administrație, a inițiat demersuri către Ministerul Finanțelor în vederea renunțării la dreptul de administrare asupra acestui imobil teren, acțiunea de predare fiind în derulare.

Promenada Verde, o zonă cu aer curat, fără mașini și fără poluare

Sectorul 1 este beneficiarul unei salbe de lacuri formată din Lacul Băneasa, Grivița, Străulești, Herăstrău și Floreasca, care, dacă sunt exploatate corect, pot asigura multiple beneficii calității vieții locuitorilor acestei zone administrative. De aceea, primarul Clotilde Armand și-a propus amenajarea în Sectorul 1 a Promenadei Verzi o zonă cu aer curat, fără mașini și fără poluare.

Până la sfârșitul acestui mandat, primarul Sectorului 1 și-a propus finalizarea tuturor celor 25 de kilometri, cât are în total proiectul, reprezentând întinderea malurilor a trei lacuri aflate pe teritoriul Sectorului 1. Proiectul prevede amenajarea de alei pentru plimbare și jogging, spații pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spațiu expozițional etc. Va fi un spațiu cultural, sportiv, de agrement și de recreere care va contribui la creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1 și nu numai.

 

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...