Consola PlayStation 5 va fi disponibilă în România din 19 noiembrie. Cât costă și ce jocuri noi vor mai fi lansate

Sony Interactive Entertainment (SIE) a anunțat că pe 19 noiembrie va lansa în România mult așteptata consolă PlayStation 5. SIE a prezentat și noi titluri care se adaugă portofoliului PS5, inclusiv Final Fantasy XVI, Fortnite, Hogwarts Legacy și un nou titlu God of War.  
Lidia Neagu - joi, 17 sept. 2020, 09:46
Consola PlayStation 5 va fi disponibilă în România din 19 noiembrie. Cât costă și ce jocuri noi vor mai fi lansate

Digital Edition va fi disponibilă la un preț de vânzare recomandat de 1.999,99 lei, iar consola PS5 cu unitate optică Blu-ray Ultra-HD va putea fi achiziționată la un preț recomandat de 2.499,99 lei.  

Ambele modele PS5 vor utiliza același sistem dedicat ce integrează atât CPU, cât GPU, pentru grafică de înaltă fidelitate, până la rezoluția 4K, dar și același SSD ultra-rapid cu I/O (input/output) integrat care va livra încărcare extrem de rapidă. De asemenea, ambele modele PS5 oferă o experiență imersivă mai profundă, datorită controlerului wireless DualSense și capabilităților audio 3D, astfel încât jucătorii să se bucure de aceleași experiențe de gaming transformaționale, indiferent de versiunea PS5 pe care o vor alege.  

„Încă de când am anunțat pentru prima dată anul trecut noua noastră generație de console, am primit o susținere uimitoare din partea dezvoltatorilor și a fanilor jocurilor video din întreaga lume, iar acest lucru este cu adevărat impresionant”, a spus Jim Ryan, Președinte și CEO Sony Interactive Entertainment. „Acum mai sunt doar câteva luni până la lansarea PS5, care va aduce o nouă generație de experiențe ce depășesc așteptările jucătorilor în ceea ce privește aspectul titlurilor. Abia așteptăm ca fanii noștri să experimenteze viteza incredibilă, imersiunea mai profundă și jocurile uluitoare de pe PS5 când vom lansa în noiembrie.”  

La portofoliul său de jocuri, SIE a dezvăluit că va adăuga o serie de noi titluri care vor fi disponibile pe PS5, printre care:  

 • Devil May Cry 5 Special Edition (Capcom) 
 • Final Fantasy XVI (Square Enix)   
 • Five Nights at Freddy’s Security Breach (Steel Wool Studios și ScottGames) 
 • Hogwarts Legacy (Warner Bros. Games) 
 • A new God of War title (Santa Monica Studio) 

Cu titluri precum Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Call of Duty: Black Ops Cold War și Demon’s Souls, gama experiențelor unice de gaming ce vor fi disponibile pe consola PS5 reprezintă cea mai bună selecție din istoria PlayStation. Jocurile exclusive SIE Worldwide Studios vor avea la lansare prețuri recomandate începând de la 299 lei până la 399 lei (preț recomandat).  

Pentru a susține comunitatea PlayStation4 în tranziția către noua generație, atunci când vor fi pregătiți, SIE va lansa versiuni PS4™ pentru câteva titluri exclusive: Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure și Horizon Forbidden West. Aceste jocuri au fost concepute pentru ca utilizatorii să se poată bucura de funcționalitățile de ultimă generație ale consolei PS5, precum SSD-ul ultra-rapid și controlerul DualSense, însă și cei care dețin PS4 se vor putea bucura de aceste experiențe la lansare. Versiunile digitale ale jocurilor lansate pentru PS4 includ un upgrade gratuit pentru ambele console PS5, iar versiunile pe disc PS4 ale acestor jocuri includ o actualizare gratuită pentru consola PS5 cu unitate optică Blu-Ray Ultra HD.  

În plus, SIE a anunțat și Colecția PlayStation Plus, o gamă de jocuri PS4 care au definit generația, ce vor fi disponibile pentru membrii PS Plus pentru descărcare și experimentare pe consola PS5. Colecția PS Plus include jocuri extrem de apreciate, precum Batman Arkham Knight, Bloodborne, Fallout 4, God of War, Monster Hunter: World, Persona 5 și multe altele.  

SIE a anunțat și prețul pentru următoarele accesorii, care se vor lansa alături de consola PS5: 

 •  Controler Wirelss DualSense (individual) – 349,99 lei (preț de vânzare recomandat) 
 • Căști fără fir cu microfon PULSE 3D – cu suport audio 3D și microfoane cu tehnologia dual noise-cancelling – 499,99 lei (preț de vânzare recomandat) 
 • Camera HD – cu obiectiv dual 1080p pentru ca gamerii să poată face streaming în timpul momentelor epice de gameplay – 299,99 lei (preț de vânzare recomandat) 
 • Telecomanda media – pentru a naviga cu ușurință printre filme și servicii de streaming – 149,99 lei (preț recomandat de vânzare) 
 • Stația de încărcare DualSense – pentru a încărca două controlere wireless DualSense simultan – 149,99 lei (preț de vânzare recomandat) 

Jocuri SIE Worldwide Studios disponibile pentru PlayStation 5 chiar din ziua lansării:  

 • Astro’s Playroom (Japan Studio) – pre-instalat pe PS5 
 • Demon’s Souls (Bluepoint Games / Japan Studio) – 399,99 lei (preț de vânzare recomandat)  
 • Destruction AllStars (Lucid Games / XDEV) – 399,99 lei (preț de vânzare recomandat)  
 • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (Insomniac Games) – 299,99 lei (preț de vânzare recomandat)  
 • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition (Insomniac Games) – 399,99 lei (preț de vânzare recomandat)  
 • Sackboy A Big Adventure (Sumo Digital / XDEV) – 349,99 lei (preț de vânzare recomandat) 
Te-ar mai putea interesa și
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul lusitan de Interne, transmit AFP şi EFE, citate......
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a suspendat expediţiile pe Everest de pe teritoriul său pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19 din ...
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
Un număr de 729 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat Ministrul Afacerilor ...