Constanţa: Camere ale unor hoteluri din Mamaia închise temporar de ANPC din cauza deficienţelor

Aproape 500 de agenţi economici de pe litoral au fost controlaţi de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în acest sezon estival, până în prezent, pentru diverse nereguli fiind aplicate amenzi în valoare totală de 1,8 milioane de lei, a declarat marţi noul preşedinte al instituţiei, Horia Constantinescu. 
Economica.net - mar, 13 aug. 2019, 16:36
Constanţa: Camere ale unor hoteluri din Mamaia închise temporar de ANPC din cauza deficienţelor

Potrivit acestuia, activitatea a zeci de unităţi de alimentaţie publică a fost închisă temporar, până la remedierea deficienţelor, fiind închise temporar şi camere ale unor hoteluri din staţiunea Mamaia.

„Au fost controlaţi 470 de operatori economici, s-au aplicat un număr de 797 de sancţiuni, din care 470 de avertismente, şi amenzi în valoare de 1,8 milioane de lei, din care deja s-au încasat aproape 190.000 de lei. S-au oprit temporar de la prestarea serviciilor 61 de locaţii, s-au redeschis 25 dintre acestea. Mărfurile care au fost oprite temporar se ridică la valoarea de 119.000 lei, iar cele oprite definitiv, la 193.000 de lei. Nu vorbim numai de alimentaţie publică, vorbim şi de alte produse retrase de la comercializare, jucării, textile, pentru că am avut un spectru destul de mare. Au fost aplicate sancţiuni şi măsuri de oprire temporară a prestării de servicii, inclusiv pentru hoteluri, fiecare dintre acestea înţelegând ca, în intervalul agreat, să aducă remedieri spaţiilor de cazare, să le doteze cu saltele curate, să renoveze camerele acolo unde era necesar”, a spus, într-o conferinţă de presă la Eforie Nord, reprezentantul ANPC.

Nereguli în spaţii de cazare şi de alimentaţie publică au fost găsite la hotelurile Amiral, Orfeu şi Comandor din staţiunea Mamaia.

„La hotelurile Amiral, Orfeu, Comandor au fost depistate nereguli în spaţiile de cazare şi în spaţiile de alimentaţie publică. Am stabilit cu acţionariatul şi reprezentanţii acestora că ridicarea măsurii se va face în orice termen rezonabil, dacă dânşii înţeleg să remedieze deficienţele. Au remediat marea majoritate a deficienţelor. (…) Pe măsură ce camerele s-au eliberat au fost oprite până la remedierea deficienţelor, în aşa fel încât turiştii s-au cazat în nişte camere renovate şi dotate corespunzător”, a menţionat Constantinescu.

El a afirmat că foarte mulţi dintre operatorii economici controlaţi în anii trecuţi au „întâmpinat” sezonul estival 2019 cu „locaţii noi, renovate, bucătării şi proceduri mult mai sigure, achiziţionând materii prime eventual gata procesate, eliminând riscul să le proceseze în spaţii nepregătite pentru aşa ceva”, deficienţe mai multe fiind întâlnite în staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud, unde predomină „comerţul de dugheană”.

„Totuşi lider rămân în continuare staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud. (…) Aici este comerţul de dugheană, nu putem convinge autoritatea publică să renunţe la acesta. Cred că pentru mulţi primari rămâne o sursă de voturi, aceea de a atribui localnicilor mese şi tarabe în eventualitatea că la anul când sunt alegeri să fie votaţi, uitând că litoralul este al românilor şi că el trebuie tratat într-un mod unitar”, a declarat Horia Constantinescu.

Preşedintele ANPC a mai spus că acţiunile de control trebuie efectuate în aşa fel încât să nu mai fie discrepanţe între comisariatele din ţară.

„Prioritatea este să abordăm într-un mod unitar tot ceea ce înseamnă acţiunea de control, în aşa fel încât să nu mai fie discrepanţe între comisariatul Constanţa, Bucureşti, Târgovişte, oricare ar fi acesta, să avem o abordare unitară, întocmirea documentelor să se facă pe acelaşi palier, atât ca prevenţii, cât şi ca sancţiuni, să putem avea o formulare unitară în răspunsuri, deciziile emise de comisarii şefi regionali să fie unele care să aibă o formă atât de redactare, cât şi un aspect comun”, a menţionat reprezentantul ANPC.

Horia Constantinescu a fost numit săptămâna trecută preşedinte al ANPC, anterior conducând Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...