Constanţa: Parada maşinilor de epocă deschide seria evenimentelor organizate pe litoral în minivacanţa de 1 Ma

Seria evenimentelor organizate în staţiunile litoralului românesc, în minivacanţa de 1 Mai, va fi deschisă cu tradiţionala paradă a automobilelor de epocă, autobuzelor etajate, motocicletelor, dar şi a maşinilor de raliu, manifestările fiind organizate sub sloganul 'O 9atitudine pe Litoralul Românesc - Tot ACASĂ e mai bine!'.
Economica.net - vin, 25 apr. 2014, 16:15
Constanţa: Parada maşinilor de epocă deschide seria evenimentelor organizate pe litoral în minivacanţa de 1 Ma

Preşedinta Asociaţiei Litoral – Delta Dunării (ALDD), Corina Martin, a informat, vineri, că odată cu deschiderea sezonului estival pe 1 mai hotelierii au pregătit pentru turişti pachete de cazare cu tarife speciale, în toate staţiunile pregătirile sunt în toi, cluburile se vor întrece în petreceri cu DJ la nivel internaţional, centrele balneo – SPA vor fi deschise, iar condiţiile meteo sunt prognozate ca fiind favorabile pentru prima plajă din acest an.

Tradiţionala paradă a litoralului românesc, organizată de ALDD, se va desfăşura în intervalul orar 10,00 – 14,30, pe traseul Mamaia – Năvodari – Constanţa – Eforie – Constanţa – Mamaia, la ea participând fanfara Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa, autobuze etajate, carul prietenilor Facebook, peste 30 de maşini de epocă, motociclete, maşini de la Raliul Deltei etc.

În staţiunea Mamaia, între orele 19,00 – 21,00, pe scena special amenajată pe plajă în zona Cazino va avea loc un spectacol multietnic de muzică şi dansuri, cu participarea ansamblurilor folclorice Brâuleţul Dobrogean, Fluria (ansamblul comunităţii aromâne), Elpis (ansamblul comunităţii elene) şi cântăreaţa Andreea Olariu.

După acest spectacol, oficialităţile prezente vor lansa doua filme de promovare, respectiv filmul oficial al staţiunii Mamaia în versiunea integrală şi spotul ‘Descoperă România: priveşte cu sufletul şi ascultă cu inima’, urmând apoi un show de lasere şi lansarea a sute de lampioane deasupra Mării Negre.

Cluburile din Mamaia vor difuza simultan filmul de promovare a staţiunii, acesta putând fi astfel urmărit de mii de turişti.

Evenimente similare se vor desfăşura şi în staţiunile Năvodari, Eforie şi Costineşti, în organizarea ALDD, Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), cu sprijinul primăriilor administraţiilor locale. Pe 1 Mai, la Năvodari programul artistic se va desfăşura în Tabăra Delfinul, între orele 11,00 – 20,00, şi va fi susţinut de What’s Up, Axinte, Lorenna, Violeta Constantin, Autentic, Sylvie, Aurel Moga, Dan Cernăvodeanu, Ionuţ Dulgheriu.

‘Seara se va încheia cu un show de lasere. În corturile amenajate în apropierea scenei vor fi oferite gratuit celor prezenţi produse alimentare tradiţionale româneşti, vor fi organizate expoziţii, sesiuni de face-painting, se vor realiza/printa fotografii ce urmează a fi oferite persoanelor prezente la eveniment’, a anunţat reprezentanta ALDD.

La Eforie Sud se va organiza un târg de antichităţi, iar în după-amiaza zilei de 1 Mai în parcul primăriei se va desfăşura un program artistic cu participarea actorilor Teatrului de copii Zurli, iar Nadir – Vocea României va susţine un concert. Seara artistică va fi încheiată un spectacol de lasere.

În staţiunea Costineşti, pe 2 mai, în zona Obelisc, se vor desfăşura competiţii sportive, spectacole cu artişti solo şi trupe de folk şi rock, iar la ora 20.30 va urma show-ul laserelor.

Potrivit hotelierilor, circa 50.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoralul românesc, în staţiunea Mamaia existând hoteluri unde au fost rezervate toate locurile de cazare.

 

Te-ar mai putea interesa și
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Agenţia de evaluare Fitch a anunţat miercuri că este posibil să aştepte până anul viitor înainte de a lua o decizie finală cu privire la ratingurile mai multor ţări pe care le-a pus sub......
Vaccinul Johnson & Johnson va fi administrat în Franța persoanelor de peste 55 de ani
Vaccinul Johnson & Johnson va fi administrat în Franța persoanelor de peste 55 de ani
Vaccinul de la Johnson & Johnson va fi administrat în Franţa persoanelor de peste 55 ani, la fel cum este cazul deja cu ...
Campania de vaccinare din UE ar putea să fie întârziată cu două luni dacă se renunţă la vaccinul Johnson & Johnson
Campania de vaccinare din UE ar putea să fie întârziată cu două luni dacă se renunţă la vaccinul Johnson & Johnson
O eventuală suspendare a vaccinului anti-COVID-19 produs de compania americană Johnson & Johnson ar putea să întârzie ...
Autostrada Ploiești – Buzău: Construcția va dura trei ani și va costa până la 4,68 de miliarde de lei – indicatori tehnico – economici
Autostrada Ploiești – Buzău: Construcția va dura trei ani și va costa până la 4,68 de miliarde de lei – indicatori ...
Autostrada Ploiești - Buzău, în lungime de 63,25 kilometri, va fi realizată în trei ani iar construcția sa va costa ...