1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

Constantin: Balanța comercială cu produse agroalimentare pe 10 luni arată un excedent de 182 milioane de euro

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, că balanța comercială cu produse agroalimentare pe anul 2013 se menține pe un trend pozitiv, după centralizarea datelor pe 10 luni ale anului trecut înregistrându-se un excedent de 182 de milioane de euro, comparativ cu un deficit de 532 de milioane de euro în aceeași perioadă a anului 2012.

15 ian, 2014 | Agerpres

"Am prezentat astăzi în ședința de Guvern și mai ales primului-ministru balanța comercială în ceea ce privește comerțul pe care-l realizăm în comerțul cu produse agroalimentare. (...)Dincolo de dezbaterea politică sau de dezbaterea publică, cred că e important pentru cetățeni de subliniat faptul că și în luna a 10-a din 2013 s-a continuat trendul pozitiv în ceea ce privește balanța comercială cu produse agroalimentare. În primele 10 luni ale anului 2013 am înregistrat un excedent de 182 de milioane de euro, vorbesc în primul rând de valori, comparativ cu un deficit de 532 de milioane de euro în aceeași perioadă a anului 2012", a declarat ministrul Agriculturii într-un briefing de presă la finalul ședinței de Guvern.Daniel Constantin a precizat că se menține trendul arătat de situația pe primele nouă luni ale lui 2013 privind balanța comercială cu produse agroalimentare.

"Această creștere, acest excedent, este mult mai mare după cea de-a 10-a lună. (...)În primul rând, România a exportat produse agroalimentare în valoare totală de patru miliarde de euro în primele 10 luni, cu 808 milioane de euro mai mult decât în perioada corespunzătoare din 2012, o creștere, așadar, cu 24%. Față de perioada de referință, exporturile cu țările terțe au crescut cu 74,2%", a afirmat Constantin.

Ministrul Agriculturii a menționat apoi câteva din principalele produse exportate.

"În topul principalelor produse grâul este pe primul loc cu un volum al exportului de 3,749 milioane de tone, dublu față de aceeași perioadă a anului 2012, cu un volum și încasări de 778 de milioane de euro, față de 382 de milioane de euro în aceeași perioadă a anului 2012. Urmează porumbul, semințe de floarea soarelui și alte produse, țigări, orzul, semințele de rapiță în valori ceva mai mici. Acestea sunt principalele date economice care cred că dincolo de dezbateri interesează cel mai mult cetățenii", a mai declarat Daniel Constantin.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO