1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 37 º

Imobiliare

Constantin Ciorăscu, condamnat pentru moartea lui Ionuț Anghel, voia să facă un SPA pe malul lacului Tei, dar ar putea vinde terenul de 8.000 mp

Tei Rezidențial, dezvoltator imobiliar deținut, conform datelor Termene.ro de Constantin Ciorăscu - 60,02% și Ramona Ciorăscu - 39,98% vrea să dezvolte un spa pe un teren de 8.608 mp aflat pe malul lacului Tei din Capitală, dar din cauza întârzierii se gândește să vândă terenul dacă va primi o ofertă bună. Constantin Ciorăscu a fost condamnat, în 2016, la 3 ani de închisoare pentru moartea lui Ionuț Anghel, un copil de 4 ani ucis de câini vagabonzi pe teritoriul firmei Tei Rezidențial în septembrie 2013.

15 iul, 2020 | | ECONOMICA.net

Tei Rezidențial cu afaceri de 597.000 de lei și pierderi de 79.391 de lei, în 2019, a lansat solicitarea de aprobare a PUZ-ului pentru un SPA în urmă cu circa 7 ani, potrivit lui Constantin Ciorăscu, iar acum e blocat inclusiv de faptul că vecinii au cerut şi ei aprobarea de PUZ-uri în zonă.

„Acum stau și aștept poate se întâmplă. Dar va trebui să țin cont de reglementările din PUZ-urile vecinilor și ma gândesc dacă mai fac SPA-ul sau nu. Vom vedea ce se va întâmpla”, spune Constantin Ciorăscu.

Citeşte şi: Producţia de bunuri s-ar putea muta din China în Europa de Est

Terenul a fost preluat de la SC Transporturi Auto Tei SA, care a predat terenul si cele 2 cladiri existente (popicarie si restaurant) prin Protocolul de predare primire, nr. 5056/24.12.2008, Societatii Lacul Tei Laguna SRL.

Conform documentației cercetate de Economica.net, pe teren sunt amplasate două corpuri de clădire cu regim de înălțime parter, cu funcțiunea de restaurant, respectiv popicărie, neutilizate, într-o stare avansata de degradare. În prezent, pe lângă vegetația valoroasa, exista vegetația spontana, tufișuri și arbuști, vegetație fară valoare, extrem de abundenta, crescuta haotic, făcând aproape imposibila mișcarea pe teren.

Terenul se află în situl arheologic clasat monument istoric având denumirea „Lacul Tei Debarcader” înscris în Lista Monumentelor Istorice. Tei Rezidențial intenționa să dezvolte un centru SPA, un centru de fitness și piscină cu două subsoluri, parter și etaj, la care se adăugau parcare, restaurant, spații de joacă pentru copii, locuri de citit, de jucat șah, socializare, acoperite cu pergole sau tip chioșc.

Citeşte şi: Impactul COVID-19 asupra sistemului bancar

„Aştept de șapte ani o decizie a Primăriei Capitalei în privinţa acestui PUZ. M-am gândit chiar să vând terenul, dar ofertele pe care le-am primit nu păreau a fi serioase. Vreau 1.000 de euro pe metrul pătrat în cazul vânzării, atunci putem discuta”, susține Constantin Ciorăscu.

După moartea lui Ionuţ Anghel, băieţelul de patru ani, mușcat de câini, în 2 septembrie 2013, pe un teren al firmei Rezidenţial Tei, din apropierea Parcului Tei din Capitală, Constantin Ciorăscu a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru ucidere din culpă și a plătit despăgubiri de circa 2 milioane de euro către familia victimei. Acesta a executat 10 luni de închisoare, fiind eliberat condiționat în 2017.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO