1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Constantin: Consumul de pâine a crescut după reducerea TVA la produsele de panificaţie

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat, miercuri, după şedinţa Executivului, că în urma reducerii TVA la produsele de panificaţie a crescut consumul de pâine şi de făină, iar preţul pâinii s-a redus în medie cu 12 procente.

11 dec, 2013 | Agerpres

'Consumul la pâine era în luna august de 54.916 tone, în luna septembrie a crescut la 54.497 de tone, ca în octombrie să crească la 62.117 tone. (...) Vedem deja primele avantaje ale scăderii TVA la pâine şi la produsele de panificaţie şi morărit la 9 la sută. În primul rând faptul că preţul pâinii a scăzut cu 12 % în medie şi faptul că deja au ieşit la suprafaţă cantităţi mult mai mari de făină cât şi de pâine', a spus Constantin

Ministrul Agriculturii a adăugat 'există premise importante' ca în anul 2014 să să se poată extinde reducerea TVA şi la alte produse.

Referitor la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, care a spus în week-end, după ce a făcut cumpărături într-un supermarket, că preţul pâinii nu a scăzut, Daniel Constantin a replicat: Am o listă vis a vis de un magazin care a fost vizitat în week-end şi se spunea atunci că nu a scăzut preţul (pâinii n.r.). Îmi pare rău pentru magazinul respectiv (...) pentru că este unul din partenerii foarte serioşi ai industriei, este magazinul care din prima zi a redus la toate categoriile de produse de panificaţie care erau prevăzute de lege preţurile în conformitate cu diferenţa de TVA, de 15%. (...) Probabil că ( Traian Băsescu n.r.) nu a făcut cumpărături în perioada august-septembrie'.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO