1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

News

Constantin: Este o afacere bună în România creşterea vacilor pentru carne

Cererea de carne de vacă este foarte mare în Uniunea Europeană, motiv pentru care creşterea vacilor pentru carne este o afacere foarte bună, a declarat sâmbătă ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în timpul unei vizite la târgul internaţional de agricultură Indagra.

02 noi, 2013 | Mediafax

"Efectivele de bovine au scăzut și aici trebuie intervenit. Am schimbat sistemul de subvenționare cu speranța că în perioada următoare se va îmbunătăți efectivul, dar și calitatea", a spus Constantin.

El a adăugat că în special pe zona de carne de vită există un deficit și o cerere foarte mare în Uniunea Europeană.

"Este foarte mult loc de dezvoltare. Există în anumite zone de muntre crescători de vaci pentru lapte. Din păcate nu au avut unde să comercializeze laptele și încet-încet au trecut către zona de carne. Aceia pot confirma că este o afacere bună în România să ai și vaci de creștere pentru carne. Și așa este și pe zona aceasta cred că trebuie să ne concentrăm foarte mult", a afirmat ministrul Agriculturii.

Constantin spune că România are multe de făcut, ca stat, pentru a sprijini mai mult zootehnia, care "a rămas puțin în urmă" şi trebuie ajutată mai mult.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO