1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

Constantin: Guvernul a aprobat memorandumul cu FMI

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat miercuri că Guvernul a aprobat memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

26 feb, 2014 | Agerpres

Constantin a precizat că documentul urmează să fie transmis preşedintelui, spre aprobare.

Preşedintele Traian Băsescu afirma că a discutat miercuri cu premierul Victor Ponta despre Scrisoarea cu FMI, pe care susţine că o va semna dacă în textul ei nu apar creşterea taxei la combustibil şi 'electorata'.

'Al doilea subiect discutat cu premierul este legat de Scrisoarea către FMI. Din punctul meu de vedere, scrisoarea poate fi semnată şi voi da mandat de semnare a Scrisorii de către ministrul de Finanţe, actualmente Victor Viorel Ponta, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu două condiţii. În Scrisoare nu poate să apară creşterea taxelor pe combustibili, motorină şi benzină, aşa cum doreşte primul ministru. Această condiţie nu o pun de dragul de a o pune, aşa cum am spus, primul ministru este un om profund corupt, prin traficul de influenţă pe care-l fac asupra lui baronii locali, iar el nu are nevoie de aceşti bani pentru închiderea corectă a bugetului, în schimb, are nevoie pentru a umple buzunarele baronilor locali de la nivel judeţean', a afirmat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a subliniat că nu va fi 'partenerul' premierului Ponta 'la un act imoral şi de corupţie instituţionalizată'.

'La Victor Ponta, corupţia este parte a funcţionării instituţionale', a adăugat Băsescu.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO