Constantin: Iohannis poate fi ministru de Interne şi ulterior vicepremier, la restructurare

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că liberalul Klaus Iohannis poate fi ministru de Interne urmând ca, atunci când se va ajunge la un acord în USL privind restructurarea Executivului, să preia şi funcţia de vicepremier.
Economica.net - mar, 18 feb. 2014, 13:37
Constantin: Iohannis poate fi ministru de Interne şi ulterior vicepremier, la restructurare

„Eu cred că trebuie să le luăm pe toate pe rând. Domnul Iohannis este binevenit în Guvern, poate să fie ministru de Interne şi, ulterior, când se va ajunge la un acord politic pentru restructurarea Guvernului, va fi numit şi vicepremier. (…) Nu cred că trebuie să ne cramponăm acum – ori vicepremier, ori deloc. Eu nu m-am cramponat de lucrul acesta”, a spus Constantin.

El a precizat că intenţia premierului Victor Ponta, afirmată marţi, de a-l propune pe Iohannis ca ministru de Interne este una înţeleaptă şi are ca scop deblocarea crizei politice din USL.

„Ambiţiile personale nu cred că trebuie să se regăsească în deciziile politice. Mi se pare că suntem blocaţi într-o ambiţie personală a doi-trei lideri PNL”, a spus Constanin.

Liderul PC a arătat că atât el, cât şi premierul Victor Ponta au făcut „o grămadă de concesii” timp de doi ani pentru funcţionarea USL.

„Am făcut o grămadă de concesii, de doi ani de zile. Am cedat funcţia de preşedinte al Senatului. Domnul Antonescu trebuie să fie acolo pentru a deveni preşedintele României. Am cedat funcţia de vicepremier. Iată, am cedat-o încă o dată. Am făcut concesii şi altele neştiute pentru funcţionarea USL. Nu văd niciun semn de la domnul Antonescu vizavi de această chestiune”, a spus Constantin.

El a arătat că o concesie a fost şi faptul că a renunţat la funcţia de vicepremier ce ar fi revenit PC.

„Suntem într-un blocaj politic şi am fost dispus să renunţ la funcţia de vicepremier dacă nu se restructurează Guvernul, până la restructurarea Guvernului. În momentul în care se restructurează Guvernul, atunci cred că ar trebui să revenim la lucurrile pe care le-am angajat cu toţii pentru buna funcţionare a USL”, a menţionat Constantin.

El a precizat că PC doreşte ca PNL să accepte prevederile protocolului, fie că e vorba de protocolul ACD, fie că e vorba de cel al USL.

„În protocolul ACD e un angajament al domnului Crin Antonescu şi PNL ca, în cazul în care vor exista mai multe funcţii de vicepremier, una trebuie să revină PNL, ceea ce s-a întâmplat, şi una să revină PC, ceea ce nu s-a întâmplat”, a subliniat Constantin.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...