Constantin: Proiectul de lege privind reintroducerea certificatelor de depozit este în faza finală

Proiectul de lege privind reintroducerea certificatelor de depozit este în faza finală şi sper ca până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare legea să fie transmisă către preşedinte pentru a fi promulgată, a declarat, joi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Economica.net - joi, 05 iun. 2014, 18:25
Constantin: Proiectul de lege privind reintroducerea certificatelor de depozit este în faza finală

‘Ministerul Agriculturii a promovat un proiect de lege pentru reintroducerea certificatelor de depozit. Acest proiect de lege este în faza finală şi sper ca până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, în luna iunie, să avem legea transmisă către preşedinte pentru a fi promulgată’, a spus ministrul Agriculturii, la AgriPlanta 2014.

Şeful MADR a apreciat organizarea acestei expoziţii, ‘singura pe care o avem în România, în câmp’, expoziţie care reuneşte nu numai producători şi furnizori de utilaje şi maşini agricole, dar care are şi câmpuri experimentale.

‘Vreau să salut organizarea unui astfel de eveniment, singura expoziţie pe care o avem în România în câmp. Este o expoziţie care reuneşte nu numai furnizorii de utilaje, de inputuri dar avem şi câmpuri experimentale. Oamenii pot veni să vadă cum lucrează utilajele, care sunt rezultatele, pot să integreze tot ceea ce înseamnă nevoile pe care le poate avea un fermier. De altfel, nevoia de integrare se vede în agricultură în ansamblu, tocmai de aceea pe PNDR 2014 -2020 am introdus principiul de integrare a producţiei. Toţi cei care lucrează pe ferme vegetale şi vor să facă procesare, depozitare, deci integrează producţia, vor avea ocazia să primească un punctaj suplimentar pe proiectele lor’, a subliniat Daniel Constantin, după ce timp de aproape trei ore a vizitat, pe o ploaie măruntă, standurile firmelor participante.

Ministrul Agriculturii a ţinut să fie prezent joi în localitatea Fundulea din judeţul Călăraşi, la expoziţia AgriPlanta – RomAgroTec 2014, chiar dacă a fost nevoit să meargă pe jos după ce drumul s-a blocat, iar maşinile nu au mai putut înainta. Echipat cu cizme de cauciuc şi cu pelerină de ploaie, ministrul a parcurs pe jos o distanţă de aproximativ doi kilometri, până la standurile expoziţiei, pe un drum de ţară băltit şi plin de noroaie. El a fost secondat de jurnalişti, cei mai mulţi dintre ei echipaţi pentru o expoziţie urbană şi asfaltată.

Peste 170 de firme din sectorul agricol expun la AgriPlanta – RomAgroTec 2014, în perioada 5-8 iunie 2014, eveniment care are loc în localitatea Fundulea din judeţul Călăraşi.

Concept expoziţional integrat, unic în România, expoziţia reuneşte producători, importatori şi distribuitori de seminţe, fertilizanţi şi produse pentru protecţia plantelor, furnizori de maşini şi utilaje agricole, sisteme de irigaţii, sere, sisteme de uscare şi depozitare, echipamente şi tehnologii pentru energii regenerabile, instituţii financiare, companii de asigurări şi consultanţă, institute de cercetare, asociaţii şi universităţi de profil, instituţii de presă de specialitate etc.

Dezvoltată ca platformă de comunicare şi networking pentru profesioniştii din agricultură şi oferind oportunităţi pentru parteneriate durabile, expoziţia AgriPlanta – RomAgroTec 2014 se desfăşoară pe o suprafaţă de 30 de hectare teren arabil, fiind structurată pe mai multe zone, respectiv zone de demonstraţii cu maşini agricole, loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole şi tehnici moderne pentru protecţia plantelor.

Cele 24 de loturi demonstrative din incinta AgriPlanta – RomAgroTec 2014 sunt cultivate cu rapiţă, porumb, floarea soarelui, grâu, orz, orzoaică, plante furajere, mazăre, gazon etc, reflectând soluţii de genetică, nutriţie şi protecţia plantelor, oferite de firmele expozante.

AgriPlanta – RomAgroTec este organizată de compania româno-germană DLG InterMarketing, parte a Societăţii Germane pentru Agricultură (DLG e.V.) – asociaţie profesională înfiinţată în 1885, având ca membri 24.000 de fermieri şi specialişti în agricultură. Expoziţia va rămâne deschisă până duminică, 8 iunie 2014, programul de vizitare fiind zilnic de joi până duminică, în intervalul orar 9,00 – 18,00.

 

Te-ar mai putea interesa și
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ 65,6 milioane de euro, a fost realizat în 16 luni, din care patru......
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...