1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Joburi/HR

Constantinescu (ASF): doar una din trei persoane au educaţie financiară, la nivel mondial. România este sub această medie

Conferinta Internationala "Formarea Profesionala Financiara Azi si Maine" organizata de ISF (Institutul de studii financiare) a ajuns la a III-a editie. Este un semn ca acest subiect este de mare actualitate pentru industria financiara non-bancara, dar si pentru piata financiara in general, a spus, azi Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

16 noi, 2017 | ECONOMICA.net

"Pana astazi ISF a reusit, cu ajutorul a circa 200 de lectori, sa aiba peste 97.000 de intermediari calificati si deruleaza peste 100 de programe de formare profesionala. 

Formarea profesionala continua a angajatilor este o conditie esentiala pt viitorul pietelor financiare. Nevoie de pregatire profesionala este un lucru care ne preocupa pe noi toti, deoarece aceasta contribuie in mod determinant la protectia consumatorului si a participantilor la piete importiva practicilor neloiale, abuzive si frauduloase, contrinbuie la promovarea acestor piete si nu in ultimul rand asigura stabilitatea financiara.

Formarea profesionala inseamna investitii, nu o cheltuiala pentru ca aduce beneficii pe termen lung. Scopul primordial al fiecarei institutii financiare ar trebui reprezinte dezvoltarea resursei umane, informare angajatilor care sa dispuna de un set de competente, abilitati si cunostinte profesionale, actualizate in timp real.

De ce avem nevoie de formare profesionala? Eu cred ca este nevoie in principal de cresterea nivelului de protectie a consumatorilor si este cheia noile cerinte IDD. Intermediarul este de multe ori persoana de contact cu clientul. Comunicarea defectuoasa intre intermediar si client poate duce la o neintelegere pe deplin a riscurilor unei polite.

ASF a lansat noi metode de verificare a activitatii de intermediere: monitorizare de tipul Mystery Shopping, monitorizarea marketingului produselor financiare, identificarea de solutii pentru protejarea consumatorilor, dar si pentru dezvoltarea pietelor supravegheate. ASF a mai emis avertismente, alerte, recomandari si ghiduri de bune practici. Conform unui studiu Standard & Poor's, doar 1 din 3 persoane la nivel mondial au educatie financiara. Romania este sub aceasta medie. 

ASF a realizat mai multe proiecte de educatie financiara. Printre care: cursuri pt copii si tineri cu varste intre 10-18 ani, pentru Millennials, dar si pentru adulti", a spus Constantinescu la evenimentul amintit.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO