1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

News

Constantinescu (ASF): E nevoie de revizuirea legislaţiei primare pentru piaţa de capital, cu instrumente flexibile şi sigure

Piaţa de capital din România are nevoie de o revizuire a legislaţiei primare, cu instrumente flexibile şi sigure, a declarat, joi seară, în cadrul evenimentului de inaugurare a Anului Bursier 2016, prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu, potrivit Agerpres.

28 ian, 2016 | Agerpres

'Este un nou început care, de fapt, înseamnă o continuitate. Obiectivele prioritare ale anului 2015 pentru piaţa de capital nu au fost puţine. Acţiunile avute în vedere au avut ca scop creşterea gradului de accesibilitate la piaţa de capital şi, nu în ultimul rând, atragerea de noi actori pe piaţa de capital. Trebuie să ne concentrăm pe identificarea soluţiilor viabile. E nevoie de revizuirea legislaţiei primare, cu instrumente flexibile şi sigure. Primii paşi au fost deja făcuţi, iar două proiecte sunt deja la Ministerul Finanţelor', a menţionat Constantinescu.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat anul 2015, în general, pe scăderi, în condiţiile în care indicele de referinţa BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a înregistrat un randament anual de minus 1,11%, iar valoarea tranzacţiilor pe segmentul principal a fost cu peste 32% mai mică faţă de 2014, reiese dintr-o analiză realizată de Puls Capital.

Potrivit sursei citate, 2015 este primul an, după 2011, în care indicele BET s-a depreciat, după ce în perioada 2012 - 2014 a crescut în medie cu 11,21% pe an. Singurii indici locali care au crescut în 2015 au fost ROTX, indice dezvoltat împreună cu Bursa de Valori din Viena, şi BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, cu 6,64% şi, respectiv cu 2,12%, aceştia fiind ajutaţi de evoluţia titlurilor Erste, care s-au apreciat în anul curent cu 52,33%.

Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ organizează, joi, evenimentul de inaugurare a Anului Bursier 2016, în cadrul căruia vor fi acordate o serie de distincţii celor care au contribuit la dezvoltarea pieţei de capital din România, în 2015.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO