1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 13 º

Finanţe şi bănci

Constantinescu, despre RCA: Personal, nu cred că vor exista creşteri. În prezent nu avem clienţi cu risc ridicat

Legea RCA este bine făcută şi nu vor exista creşteri ale tarifelor în perioada viitoare, a afirmat, joi, Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul unei conferinţe de specialitate.

02 noi, 2017 | ECONOMICA.net

'Personal, nu cred că vor exista creşteri şi o spun deschis. De ce spun lucrul acesta? Pentru că eu cred că legea este bine făcută astăzi. Avem un segment de riscuri prestabilite la care ne raportăm când calculăm tariful de primă. Sigur că ele pot fi extinse în condiţiile în care există o aprobare a Autorităţii de Supraveghere Financiară. Pe de altă parte, eu cred în capacitatea asiguratorilor de a se ancora în realitatea de moment şi a-şi construi strategii de business pe termen lung focusate în mod special pe zona asigurărilor facultative', a menţionat Constantinescu.

De asemenea, acesta a precizat că, în prezent, nu există clienţi cu risc ridicat şi că problema nu era dată exclusiv de către aceştia înainte de modificarea legii.

'Astăzi, nu avem niciun client cu risc ridicat. Nu avem oferte peste nivelul tarifului de referinţă plus factorul N, de 36%. Ce arată lucrul acesta? Arată că mecanismul nu s-a declanşat pentru că ofertele nu sunt aşa de ridicate. Deci eu cred că problema care exista în piaţă nu era dată de clienţii cu risc ridicat, acolo dacă vreţi a fost supapă care a refulat, dar de fapt în piaţă au apărut distorsiuni ca urmare a mult mai multor factori. Să nu uităm de faptul că a existat o abundenţă de cerere în piaţă în momentul în care Astra şi Carpatica erau în situaţii de faliment. Acolo am avut peste douî milioane de clienţi RCA. Evident că oamenii aceia au venit să cumpere RCA. A existat o supra-cerere. Reacţia ofertei care a fost? A fost pe măsură, din păcate. Pe de altă parte, cred că Legea RCA era o lege veche, nu era o lege adaptată momentului pe care îl trăim astăzi', a spus vicepreşedintele ASF.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO