Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti ar putea dura patru ani

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat joi, la un post de televiziune, despre autostrada Sibiu-Piteşti că "putem vorbi de finalizarea acestui obiectiv de la patru ani în sus".
Economica.net - joi, 02 aug. 2018, 18:27
Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti ar putea dura patru ani

„Este o ecuaţie cu multe necunoscute (…), însă construcţia ar putea dura cel puţin trei ani, proiectarea, licitarea şi execuţie ar trebui să dureze încă un an , astfel că de la patru ani în sus putem vorbi de finalizarea acestui obiectiv”, a afirmat Şova.

Întrebat ce autostrăzi se vor mai deschide anul acesta, ministrul a spus că vor fi inauguraţi alţi 25-30 de kilometru din autostrada Câmpia Turzii- Târgu Mureş, faza de execuţie fiind de peste 75-85%.

De asemenea, Şova a mai spus că „am aşteptări de la cele două loturi Lugoj -Deva”, respectiv terminarea
şantierului pe Lotul 4, care are un termen de execuţie pentru anul viitor, şi Lotul 3, care are ca termen de finalizare luna noiembrie 2018, dar la care, spune ministrul, se lucrează la un ritm foarte scăzut.

Lucian Şova a mai spus că pentru marile proiecte de infrastructură „trebuie să folosim resursele din fonduri europene”, menţionând că ministerul a absorbit, chiar joi, 890 de milioane de euro, iar în primele şase luni companiile de infrastructură au absorbit peste 105% din fondurile europene, bani care au mers în infrastructura feroviară, rutieră, navală şi alte proiecte mai mici. Ministrul a spus că, astfel, prin acest grad de absorbţie, instituţia pe care o conduce este în grafic.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...