1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

News

Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti ar putea dura patru ani

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat joi, la un post de televiziune, despre autostrada Sibiu-Piteşti că "putem vorbi de finalizarea acestui obiectiv de la patru ani în sus".

02 aug, 2018 | ECONOMICA.net

"Este o ecuaţie cu multe necunoscute (...), însă construcţia ar putea dura cel puţin trei ani, proiectarea, licitarea şi execuţie ar trebui să dureze încă un an , astfel că de la patru ani în sus putem vorbi de finalizarea acestui obiectiv", a afirmat Şova.

Întrebat ce autostrăzi se vor mai deschide anul acesta, ministrul a spus că vor fi inauguraţi alţi 25-30 de kilometru din autostrada Câmpia Turzii- Târgu Mureş, faza de execuţie fiind de peste 75-85%.

De asemenea, Şova a mai spus că "am aşteptări de la cele două loturi Lugoj -Deva", respectiv terminarea
şantierului pe Lotul 4, care are un termen de execuţie pentru anul viitor, şi Lotul 3, care are ca termen de finalizare luna noiembrie 2018, dar la care, spune ministrul, se lucrează la un ritm foarte scăzut.

Lucian Şova a mai spus că pentru marile proiecte de infrastructură "trebuie să folosim resursele din fonduri europene", menţionând că ministerul a absorbit, chiar joi, 890 de milioane de euro, iar în primele şase luni companiile de infrastructură au absorbit peste 105% din fondurile europene, bani care au mers în infrastructura feroviară, rutieră, navală şi alte proiecte mai mici. Ministrul a spus că, astfel, prin acest grad de absorbţie, instituţia pe care o conduce este în grafic.

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO