1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Construcţia gazoductului South Stream decurge conform planului - ambasadorul Rusiei la Belgrad

Construcţia şi darea în funcţiune a gazoductului South Stream pe teritoriul sârbesc decurge conform planului - a declarat pentru ITAR-TASS ambasadorul Rusiei la Belgrad, Aleksandr Cepurin, adăugând că în Serbia nu au apărut niciun fel de probleme.

30 iun, 2014 | Agerpres

Cepurin a reamintit că, la 20 iunie, la Moscova, s-au întâlnit ministrul rus pentru energie, Aleksandr Novak, şi ministrul sârb al minelor şi energiei, Aleksadar Antic. "Partea sârbă a reconfirmat pregătirea de a realiza acest proiect conform planului " - a spus ambasadorul, adăugând că începerea lucrărilor depinde de finalizarea licitaţiilor pentru executarea acestora, scrie Rador.

În ce priveşte proiectele comune, Cepurin a apreciat că "principala preocupare a Serbiei trebuie să fie atragerea de investiţii". "În schimb, aderarea ţării la Uniunea Europeană nu va rezolva problemele. Într-un deceniu şi jumătate Serbia a realizat două mari proiecte - aducerea la Kragujevac a fabricii italiene de autoturisme Fiat şi a companiei ruseşti Gazprom neft la Novi Sad. Eficienţa proiectului rusesc este demonstrată de faptul că 14% din bugetul Serbiei este acoperit de compania mixtă sârbo-rusă NIS" - a spus Cepurin, adăugând că este vorba de "un miliard de euro, cu beneficii atât pentru Serbia cât şi pentru Rusia".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO