1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă ar putea demara peste doi ani - Gerea

Semnarea Memorandumului pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă ar putea avea loc în luna noiembrie, iar construcţia reactoarelor ar putea demara peste doi ani, a declarat, luni, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, prezent la o conferinţă de specialitate.

05 oct, 2015 | Agerpres

'Bine că am reuşit să ajungem la o înţelegere pentru a semna acel Memorandum, pentru că aici a fost extraordinar de dificil. În primul rând, este o investiţie extraordinar de mare şi greu mai vezi astfel de investiţii în perioada aceasta. Pretenţiile au fost mari şi de o parte şi de alta, anumite bariere venite şi din legislaţia europeană şi aşa mai departe. Important este că anul acesta noi l-am depăşit şi am agreat', a spus Andrei Gerea.

Potrivit ministrului, semnarea Memorandumului cu partea chineză ar putea avea loc în luna noiembrie, cu prilejul vizitei premierului Victor Ponta în China.

Gerea a explicat că, ulterior semnării Memorandumului, va fi necesară parcurgerea unor paşi, precum pregătirea părţii investiţionale, construcţia urmând să demareze peste doi ani.

Nuclearelectrica este interesată în dezvoltarea Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă deoarece este singurul proiect strategic pe termen lung care poate îndeplini atât nevoile de preţ, cât şi pe cele de consum intern, a declarat directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, pe 18 septembrie, la o masă rotundă organizată de Forumul Atomic Român (ROMATOM), la care s-a discutat viitorul programului nuclear din România.

''Nuclearelectrica este interesată în dezvoltarea proiectului Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, întrucât, în prezent, acesta este singurul proiect strategic pe termen lung care poate îndeplini atât nevoile de preţ, cât şi pe cele de consum intern, dar şi politica şi strategia energetică a Uniunii Europene şi ţintele de decarbonizare. În baza strategiei energetice până în anul 2030, Uniunea Europeană şi-a exprimat sprijinul hotărât pentru Uniunea Energetică, ceea ce subliniază necesitatea creşterii producţiei interne din surse curate'', a spus Lulache.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a participat, luni, la cea de-a XIV-a ediţie a Conferinţei cu tema 'Investiţii şi reglementare în domeniul energiei', organizată de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi Asociaţia Regională a Reglementatorilor în domeniul Energiei (ERRA), în perioada 5 - 7 octombrie, la Bucureşti.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO