1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Construcţia unui nou canal între Atlantic şi Pacific începe la sfârşitul anului

Preşedintele Nicaraguei, Daniel Ortega, şi magnatul de origine chineză Wang Jing au declarat, sâmbătă, la Managua, că lucrările pentru realizarea unui nou canal între oceanele Atlantic şi Pacific vor începe, aşa cum era prevăzut, în decembrie 2014, informează duminică AFP.

12 ian, 2014 | Agerpres

Societatea Beijing Interoceanic Canal Investment Co., al cărei proprietar este Wang Jing, a primit din partea statului Nicaragua o concesiune pentru 50 de ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă 50 de ani, pentru a construi un canal concurent cu canalul Panama. Acesta din urmă este, în prezent, în curs de lărgire, în baza unui proiect de 5,2 miliarde de dolari care se confruntă însă cu o serie de probleme şi întârzieri.

Canalul din Nicaragua va fi mai mare decât cel din Panama şi va costa 40 de miliarde de dolari, conform estimărilor oficiale de la Managua, citate de EFE. De-a lungul canalului se vor construi o conductă de petrol şi o şosea, planurile guvernului din Nicaragua prevăzând şi realizarea a două aeroporturi.

Construcţia canalului ar trebui să fie finalizată parţial în 2019, când acesta va putea prelua 3,9 % din traficul maritim de mărfuri la nivel mondial.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO