1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Extern

Consumatorii vor cheltui mai puţin pe electronice în 2017 - studiu

Cheltuielile mondiale pentru produse electronice de larg consum ar urma să scadă cu 2% în acest an, după un recul de 1% anul trecut, potrivit estimărilor publicate marţi, înaintea deschiderii Consumer Electronics Show 2017 (CES) din Las Vegas, cel mai mare salon anual din sectorul electronicii, transmite AFP.

04 ian, 2017 | Agerpres

Asociaţia americană din sectorul tehnologiei (CTA) şi firma de studii de piaţă GfK estimează la 929 miliarde de dolari suma pe care consumatorii din întreaga lume ar urma să o aloce în acest an pentru achiziţionarea de smartphones, tablete, televizoare, calculatoare, aparate foto sau alte dispozitive conectate. Comparativ, suma estimată pentru anul 2016 a fost de 950 miliarde de dolari.

Printre motivele care determină această scădere, Steve Koenig, analist la CTA, a evocat incertitudinile economice şi politice, legate printre altele de consecinţele victoriei lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA precum şi Brexitul, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. La acestea se adaugă aprecierea dolarului, care are un impact major deoarece diminuează sumele cheltuite în alte valute. În plus, veniturile sectorului electronicelor se bazează în mare parte pe smartphones, care ar urma să fie responsabile în acest an pentru 47% din cheltuielile mondiale pentru produse electronice de larg consum, în cazul cărora volumul unităţilor vândute şi veniturilor a început să se modereze, susţine Steve Koenig.

Peste 3.800 de expozanţi şi cel puţin 165.000 de vizitatori sunt aşteptaţi de joi până duminică, inclusiv, la cea de a 50-a ediţie a Consumer Electronics Show, eveniment organizat de Asociaţia americană din sectorul tehnologiei (CTA). Marii producători de electronice precum Samsung, Sony, LG Electronics, Panasonic sau Huawei vor încerca să capteze atenţia publicului prin dimensiunea şi rezoluţia televizoarelor lor, designul smartphone-urilor sau inteligenţa aparatelor electrocasnice.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO