Consumatorul român de servicii financiare este printre cei mai abuzaţi consumatori europeni – Şeful AURSF

Consumatorul român este printre cei mai abuzaţi consumatori europeni de servicii financiare şi plăteşte unele dintre cele mai mari costuri la credite din Uniunea Europeană, a declarat, luni, preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), Alin Iacob, la o conferinţă de specialitate, cu ocazia Zilei Consumatorului de Servicii Financiare.
Economica.net - lun, 16 mart. 2015, 15:28
Consumatorul român de servicii financiare este printre cei mai abuzaţi consumatori europeni - Şeful AURSF

‘Nu există în UE, poate în cazuri excepţionale, o marjă la creditele ipotecare care să depăşească 10 puncte procentuale, cum din păcate este cazul multor consumatori din România’, a spus Alin Iacob.

În opinia sa, sistemul bancar ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru anumite produse de creditare, iar povara ar trebui împărţită cu consumatorul. Preşedintele AURSF a comparat băncile cu situaţia unui producător auto care pune pe piaţă un autovehicul şi peste 5-10 ani constată că are o defecţiune la sistemul de frânare sau de acceleraţie şi atunci, firesc, în toată lumea civilizată, autovehiculul este rechemat pe cheltuiala producătorului, pentru a fi reparate defecţiunile.

Reprezentantul AURSF a mai afirmat că este ciudat că în România nu au fost reglementaţi intermediarii de credite şi recuperatorii de creanţe şi a menţionat îngrijorarea Comisiei Europene pentru faptul că nu există o piaţă unică a serviciilor financiare, consumatorul român neavând posibilitatea de a se împrumuta din alte state membre UE la dobânzi mult mai scăzute.

Comisia Europeană va demara în scurt timp o iniţiativă pentru crearea acestei pieţe unice, pentru că există o discrepanţă majoră între consumatorii din diferite state europene, a mai spus Alin Iacob.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Creditului de Consum al Asociaţiei ALB România, Olivier Floris, a subliniat importanţa creditului de consum pentru economia românească şi faptul că trebuie construită o relaţie cu clienţii ‘bazată pe încredere’.

Potrivit lui Olivier Floris, toate companiile din Consiliul Creditului de Consum au adoptat un ghid de bune practici prin care vor să respecte un nivel mai înalt de standard de informare a clienţilor.

Olivier Floris a menţionat că trebuie avute în vedere drepturile creditorilor, atunci când sumele nu sunt rambursate conform celor agreate, iar accesul la credite poate deveni un pic mai dificil dacă drepturile creditorilor sunt limitate.

Te-ar mai putea interesa și
Prigojin susține că peste 5.000 de infractori ruși au fost grațiați după ce au luptat în Ucraina în trupele Wagner
Prigojin susține că peste 5.000 de infractori ruși au fost grațiați după ce au luptat în Ucraina în trupele Wagner
Peste 5.000 de infractori au fost graţiaţi după ce şi-au încheiat contractele în baza cărora au luptat în cadrul grupării ruse de mercenari Wagner împotriva Ucrainei, a anunţat sâmbătă......
Mihai Tudose: Pensiile militare nu sunt pensii speciale. Nu l-am văzut pe Cioloș să refuze pensia de comisar european
Mihai Tudose: Pensiile militare nu sunt pensii speciale. Nu l-am văzut pe Cioloș să refuze pensia de comisar european
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat ă, pe lângă Nicolae Ciucă, despre care a afirmat că are o pensie de 18.000 ...
Ciolacu: Fitch a îmbunătățit perspectiva de țară a României. După trei ani am reușit să stabilizăm țara. Asta e diferența între actuala coaliție și niște gnomi guralivi de dreapta
Ciolacu: Fitch a îmbunătățit perspectiva de țară a României. După trei ani am reușit să stabilizăm țara. Asta ...
Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României şi a reconfirmat ratingul, iar asta înseamnă ...
Ucraina anunță că a reușit să stabilizeze situația în zona orașului Bahmut
Ucraina anunță că a reușit să stabilizeze situația în zona orașului Bahmut
Şeful Statului Major al Armatei ucrainene, Valeri Zalujni, a afirmat că trupele sale au reuşit să stabilizeze situaţia ...