1EUR = 4.8418 RON

Companii

Continental, cel mai dorit angajator din România - topul Catalyst realizat pe un eşantion de peste 19.000 de oameni

Cel mai dorit angajator din România în acest an este Continental, reiese din studiul Cei mai doriți angajatori, realizat de Catalyst Solutions. Oracle şi Microsoft urmează în topul celor mai doriţi angajatori din ţara noastră în 2020, potrivit răspunsurilor primite de la peste 19.000 de oameni chestionaţi de Catalyst.

23 iun, 2020 | ECONOMICA.net

Catalyst Solutions anunță rezultatele studiului Cei mai doriți angajatori 2020, desfășurat în perioada februarie - mai a acestui an, pe un eșantion de 19.281 respondenți. Eşantionul este format din candidați cu studii superioare, atât juniori, cât și candidați cu experiență din toată țara, cu profil Business, IT&C, Inginerie, Științe Sociale și Medical/Farma.

1 din 3 angajatori prezenți în top activează în industria IT&C, iar alți 30% provin din industriile Banking și Automotive. Companiile din Retail au înregistrat o creștere semnificativă în topul celor mai doriți angajatori comparativ cu anul 2019. Fie că vorbim de retaileri online sau de marile rețele de magazine, angajații acestor companii au rămas în linia întâi în ultimele luni, asigurând accesul la bunurile de strictă necesitate.

"Oracle este recunoscut pe plan local pentru cultura organizațională, oportunitățile de creștere profesională și mediul de lucru inspirațional și prietenos. Angajații noștri au format o comunitate bazată pe colaborare și interese comune și practică împreună hobby-urile din afara sferei profesionale", spune Cristina Stoica, HR Director la Oracle.

"În cadrul Microsoft se investește multă energie pentru crearea unui mediu axat pe diversitate și incluziune. Noi lucrăm intens la creionarea unui spațiu în care toți angajații să se simtă nu doar bine-primiți, dar și încurajați să fie autentici, să învețe. Astfel, ne dorim să dezvoltăm un sentiment de apartenență în cadrul organizației. Recunoaștem importanța unei culturi organizaționale puternice și îi încurajăm și pe alții să se alăture cultivării ei", spune Mădălina Stoian, HR Manager la Microsoft.

Citeşte şi: Va da afara Continental oameni din fabricile din România? Ce spune compania

Ce îşi doresc angajaţii

Păstrarea unui echilibru între viața personală și cea profesională rămâne şi în acest an cel mai important obiectiv profesional al candidaţilor, arată studiul citat.

Al doilea obiectiv profesional al respondenţilor pentru următorii trei ani este un salariu mai mare.

Motivele pentru care respondenţii şi-au părăsit locul de muncă anterior

Peste 35% dintre respondenţi au spus că şi-au schimbat angajatorul pentru că au fost nemulţumiţi de salariul primit. Majoritatea acestor oameni şi-au dorit o creştere salarială cuprinsă între 16% şi 20%.

Criteriile în funcţie de care oamenii îşi aleg angajatorii

Recunoașterea performanțelor profesionale, prezența unei atmosfere de lucru plăcută, prietenoasă și a unor manageri/lideri care încurajează și susțin dezvoltarea angajaților sunt cele mai importante criterii în alegerea locului de muncă pentru respondenţii studiului realizat de Catalyst.
Asigurarea unui loc de muncă sigur se pare că a devenit un factor mai puternic în procesul de analiză al angajatorilor, urcând câteva trepte anul acesta față de 2019.

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 14 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

  • www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc la nivel național în București, Timișoara, Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și online, pe www.hipo.ro;
  • DevTalks, eveniment care reunește 2.000 de profesioniști IT pasionați de Web, Java, Security, Big Data & Cloud, DevOps, Emerging Tech, Product Management, Digital Transformation, Mobile, QA&Testing și SAP
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 250 de tineri români;
  • Studiul Cei mai doriți angajatori care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum și așteptările pe care candidații le au de la aceștia.
loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO