Contract de 7 milioane euro, cu finanţare europeană, pentru reabilitarea a 17 străzi din Mangalia

Un număr de 17 străzi din Mangalia vor fi reabilitate cu fonduri europene în valoare de 7 milioane de euro, contractul de finanţare fiind semnat miercuri, a informat municipalitatea, potrivit Agerpres. 
Economica.net - mie, 03 apr. 2019, 16:04
Contract de 7 milioane euro, cu finanţare europeană, pentru reabilitarea a 17 străzi din Mangalia

„Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat, miercuri, 3 aprilie, la sediul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră pentru graniţa Româno-Bulgară, cu sediul în Călăraşi, contractul cu finanţare europeană, în valoare de 7 milioane de euro, destinat reabilitării unui număr de 17 străzi din localitate. Proiectul face parte dintr-un program transfrontalier româno-bulgar, care prevede reabilitarea tramei stradale din centrul municipiului”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Mangalia.

Conform sursei citate, proiectul se referă la asfaltarea a 17 străzi din zona centrală a oraşului şi cartiere, pentru o mai bună desfăşurare a traficului rutier şi pietonal. În acest sens, se vor reface trotuarele, spaţiile verzi şi alte suprafeţe adiacente de pe străzile supuse reabilitării.

„Realizarea acestui proiect este foarte importantă pentru comunitatea din Mangalia, care doreşte să locuiască într-un oraş curat şi îngrijit, cu străzi şi trotuare moderne. De aceea, facem eforturi să atragem fonduri UE pentru a dezvolta infrastructura rutieră şi turistică şi să continuăm procesul de asfaltare, în toate cartierele oraşului. Sperăm ca în toamna acestui an, să intrăm cu lucrările în teren, după ce parcurgem procedurile legale de licitaţie”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian, citat în comunicat.

Un alt proiect, realizat în parteneriat cu Primăria Balcik, semnat la sfârşitul anului trecut, vizează amenajarea piaţetei din zona centrală a oraşului. Aici, va fi creată o zonă de promenadă, se va interveni cu lucrări la terasamente, suprafeţe carosabile, trotuare, pavaje pietonale, spaţii verzi, utilităţi şi alte dotări de mobilier urban.

„Precizăm că, în prezent, municipiul Mangalia are în implementare alte cinci proiecte finanţate cu fonduri UE, respectiv: cel de modernizare a staţiunilor Saturn şi Neptun-Olimp, de reabilitare a falezei Mangalia – Saturn, un altul de restaurare a Bisericii ‘Sf. Gheorghe’ (monument istoric), dar şi cel de modernizare a Pieţei Republicii din localitate”, se mai menţionează în comunicatul Primăriei Mangalia.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...