1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Companii

După ce Firea a acuzat Guvernul că nu e în stare să facă Centura, Guvernul o acuză că pune bețe în roate finalizării Metroului de Drumul Taberei

Ministerul Transporturilor acuză reprezentanții Primăriei Capitalei de rea-voință din cauză că permit întreruperea circulației tramvaiului 41 pentru lucrări la Metroul de Drumul Taberei abia în ultimul trimestru al anului. Pe de altă parte, despre devierea liniei de tramvai se vorbește încă de anii trecuți, însă acest lucru nu s-a realizat în paralel cu lucrările la pasajele Grant și Ciurel, când a mai fost suspendată circulația celui mai folosit mijloc de transport de suprafață din București. 

01 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

"Dată fiind importanța finalizării magistralei de metrou #M5, antreprenorii Asocierii au solicitat, în nenumărate rânduri, sprijin Primăriei Municipiului București, în speță Societății de Transport București (STB) pentru finalizarea lucrărilor Pasajului pietonal de la stația Parc Drumul Taberei. În acest sens Asocierea Astaldi - FCC a cerut întreruperea circulației Liniei 41, pentru 10 zile, la intersecția strada Brașov cu b-dul Drumul Taberei", a anunțat marți Ministerul Transporturilor.

Reprezentanții Ministerului susțin că în primă fază Primăria București, prin STB, a comunicat antreprenorilor ca și soluție trimestru IV al acestui an, iar ulterior au revenit asupra termenului pentru ca în final să comunice ca termen tot trimestrul IV.

"Inconsecvența administrației publice locale îi costă pe bucureșteni. Ședințele de lucru organizate la Primăria București la care au participat toți actorii importanți ai acestei lucrări (Astaldi - FCC, Metrorex, Societatea de Transport București, Direcția Transporturi din PMB, consultantul și subantreprenorii executanți) s-au lovit de lipsa de înțelegere și de reaua-voință a reprezentanților Primăriei Generale", acuză reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Ei menționează că lucrările aferente finalizării Magistralei de Metrou M5 vor continua conform graficelor asumate, atât de antreprenori, cât și de către beneficiar.

"Toți factorii implicați în realizarea acestui important obiectiv pentru București și bucureșteni trebuie să înțeleagă necesitatea finalizării acestuia, dar și beneficiile pe care le va produce noua magistrală de metrou din Drumul Taberei. Doamna Primar General, dacă este primarul întregului București, trebuie să participe activ la finalizarea noii magistrale și nu să meargă pe șantierele obiectivelor de investiții care nu intră în atribuțiile domniei sale. Știu că doamna Primar General se află în plină campanie electorală și ar fi trebuit ca această lucrare să fie una prioritară pentru administrația pe care încă o conduce și să se implice activ pentru locuitorii zonei. Acest obiectiv, deja foarte mult întârziat, reprezintă o prioritatea pentru ministerul pe care îl conduc și de aceea am și făcut apel public la dialog. O anunț, și pe această cale, pe doamna Firea că lucrările pentru finalizarea acestei magistrale merg înainte, cu sau fără sprijinul dânsei și că darea în trafic a metroului, cu călători, se va face conform ultimelor termene asumate de către cei implicați. Interesul cetățenilor Bucureștiului este pentru mine mult mai important decât campania electorală în care se află unii sau alții", a declarat ministrul Lucian Bode.

Pe de altă parte, despre devierea liniei de tramvai 41 se vorbește încă de anii trecuți, când acest lucru ar fi trebuit să se întâmple în paralel cu lucrările la pasajele Ciurel și Grant, care au necesitat la rândul lor suspendarea circulației tramvaiului.

Acuzele Ministerului Transporturilor vin după ce edilul-șef al Capitalei a susținut că nu se lucrează pe noul șantier al Autostrăzii de Centură București (A0).

Citește și Autostrada de Centură București: Video cu primele lucrări la noua șosea de mare viteză din jurul Capitalei

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO