1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Control la fabrica de lactate Olympus, în urma unei toxiinfecţii alimentare la o şcoală din Galaţi - ANPC

Reprezentaţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov efectuează un control amănunţit la fabrica de lactate Olympus din comuna Halchiu, ca urmare a unei toxiinfecţii alimentare depistate la o şcoala din comuna Pechea, judeţul Galaţi, a anunţat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, directorul general al ANPC, Paul Anghel.

06 mar, 2016 | Agerpres

'...fabrica de lactate Olympus din comuna Halchiu, judeţul Braşov, are parte de un control amănunţit al comisarilor CRPC Braşov, conduşi de Sorin Suşanu, ca urmare a unei toxiinfecţii alimentare depistată la o şcoală din comuna Pechea, judeţul Galaţi. Regiunea este coordonată de vicepreşedintele ANPC, Răzvan Adrian Florescu', a scris Paul Anghel.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a activat, sâmbătă, sistemul de alertă rapidă, după ce a identificat modificări organoleptice în laptele distribuit mai multor elevi de gimnaziu, dintr-o şcoală din comuna Pechea, care au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, a declarat reprezentantul DSP Galaţi, Valentin Boldea.

Acesta a precizat că DSP Galaţi a decis şi retragerea de la consum a întregului lot de lapte care a condus la îmbolnăvirea copiilor.

Un număr de 17 elevi de la Şcoala nr.3 din Pechea, cu vârste între 11 şi 14 ani, se află internaţi la Spitalul de Copii din Galaţi, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat, vineri, la şcoală, lapte, distribuit prin programul laptele şi cornul.

'Cutiile cu lapte abia fuseseră aduse în şcoală, se află în termenul de garanţie-expiră în august 2016- şi au fost depozitate corespunzător în şcoală', a declarat inspectorul şcolar general Mioara Enache.

Aceasta a precizat că din 200 de cutii de lapte aduse în şcoală s-au distribuit 44, iar câţiva elevi au deschis cutiile şi au băut, imediat acuzând simptome de toxiinfecţie alimentară, motiv pentru care au fost transportaţi la Spitalul de Copii din Galaţi cu ambulanţele.


Laptele este îmbuteliat la Braşov şi distribuit elevilor din Galaţi de o firmă locală.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO