Controversă privind modernizarea DN 29 Suceava – Botoşani: Prefect: Se lucrează cu peste o sută de utilaje

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, spune că la modernizarea DN 29 Suceava-Botoşani lucrează peste o sută de utilaje, contrazicându-l astfel pe vicepreşedinte PDL Ioan Bălan, care afirma că la vizita premierului Victor Ponta s-a făcut "o demonstraţie de forţă", iar de fapt sunt câteva utilaje.
Economica.net - vin, 18 oct. 2013, 20:28
Controversă privind modernizarea DN 29 Suceava - Botoşani: Prefect: Se lucrează cu peste o sută de utilaje

Prefectul Florin Sinescu a declarat, vineri, într-un comunicat de presă, că, la o săptămână de la începerea lucrărilor la DN 29 Suceava-Botoşani, lucrările au început deja în judeţul Suceava.

Potrivit sursei citate, în prezent se lucrează, conform constructorului, pe mai multe tronsoane cu opt buldo-excavatoare, nouă excavatoare, patru maşini prelucrare acostament, 20 de cilindri compactori, 70 de basculante şi încă o serie de utilaje de suport tehnic, toate acestea deservite de aproximativ o sută de angajaţi.

„Principalele tronsoane în lucru ce vizează definitivarea lucrărilor de lărgire a carosabilului se afla deja de ieri (n.r. – joi) în judeţul nostru. Am asigurat împreună cu primarii din localităţile riverane drumului spaţii pentru organizările de şantier şi parcurile auto. Pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite, rog şoferii să circule preventiv adaptând viteza de deplasare la condiţiile de trafic, să ţină cont de indicatoarele prezente în zonă şi de indicaţiile venite de la agenţii care dirijează circulaţia”, a precizat prefectul.

El a mai spus că ultimele lucrări de modernizare a DN 29 au avut loc în perioada 1964 – 1966.

Lucrările de modernizare prevăd reabilitarea a 12 poduri, realizarea a 29 de podeţe noi şi reabilitarea a patru vechi, realizarea a 135 de intersecţii cu drumuri clasificate şi neclasificate, dar şi a 31 de parcări adiacente drumului, şapte staţii de autobuz , o trecere la nivel cu calea ferată şi evident refacerea covorului asfaltic pe toata lungimea, dar şi lărgirea platformei ce va avea 9 metri şi partea carosabilă de 7 metri.

Conform constructorului, în acest an vor fi finalizate, până la venirea frigului, pe toată distanţa Suceava – Botoşani, lucrările de lărgire a drumului urmând ca la începutul anului 2014 să înceapă lucrările ce nu pot fi executate pe perioada sezonului rece.

Valoarea totală a investiţiei este de 157, 6 milioane de lei, fiind asigurată din bugetul de stat prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Deputatul de Suceava Ioan Bălan, vicepreşedinte PDL, a declarat, joi, că firma de construcţii care modernizează DN 29 Suceava-Botoşani a făcut, sâmbătă, la vizita premierului Victor Ponta, o demonstraţie de forţă aducând sute de camioane, când de fapt lucrează doar cu câteva utilaje.

Bălan, care a fost prezent la inaugurarea lucrărilor la DN 29 Suceava-Botoşani, a spus că a înţeles că e de „bonton” ca firma care face lucrările să arate o forţă deosebită, prezentând sute de utilaje şi camioane încărcate cu agregate care nu aveau unde să le folosească.

„Asta arată neputinţa guvernării de a da faţă cu realităţile. Realitatea putea fi cea de azi, când lucrează trei camioane şi două buldozere. Când vine premierul sunt sute, iar când pleacă mai sunt trei”, a spus Bălan.

El a arătat că acest tip de mentalitate, de a face demonstraţii de forţă, trebuie să înceteze.

„Ei erau cu drumul în lucru. Nu blochezi un drum de la Dumbrăveni la Botoşani. A fost o demonstraţie de forţă din partea proprietarului şi atât. Mă deranjează faptul că ne-au luat de proşti. Au venit să facă expoziţie cu materiale de construcţie şi utilaje”, a spus deputatul.

Lucrările la modernizarea DN 29 Botoşani-Suceava au fost inaugurate, sâmbătă, în prezenţa premierului Victor Ponta, care s-a arătat intrigat de numărul mare de utilaje care se aflau pe traseul şantierului şi l-a întrebat pe proprietarul companiilor care execută lucrările, Dorin Umbrărescu, dacă a dorit să-l impresioneze.

Umbrărescu i-a răspuns lui Ponta că utilajele care erau prezente pe şantier reprezintă doar o treime din parcul de utilaje pe care îl are şi care sunt nefolosite în lipsă de lucrări de executat.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Austria va introduce obligativitatea vaccinării pentru adulţi împotriva coronavirusului de la începutul lui februarie, ...
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, ...
Companiile germane rămân cele mai inovatoare în industria auto
Companiile germane rămân cele mai inovatoare în industria auto
Grupurile Volkswagen, BMW și Daimler se află în vârful clasamentului inovațiilor din industria auto, în timp ce trei ...