1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

News

COP21: România negociază în numele UE adaptarea la schimbările climatice

Ministrul român al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, a fost desemnată să reprezinte Uniunea Europenă în cadrul negocierilor privind adaptarea la schimbările climatice, care au loc în marja celei de-a XXI-a Conferinţe a Părţilor (COP 21) la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, informează Ministerul Mediului, printr-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

08 dec, 2015 | Agerpres

Este o onoare, dar şi o mare responsabilitate ca, în numele României, să reprezint Uniunea Europeană la negocierile care vizează adaptarea la schimbările climatice, un subiect de importanţă crescută la această conferinţă, în contextul în care toate ţările lumii sunt afectate de impactul din ce în ce mai agresiv al schimbărilor climei', a declarat ministrul Mediului.

Comunicatul semnalează că, având în vedere evenimentele meteorologice extreme tot mai frecvente (inundaţii, secetă, temperaturi foarte ridicate, incendii etc.), adaptarea la schimbările climatice a devenit o necesitate imperioasă. În acest sens, întărirea rezilienţei sistemului socio-ecologic este esenţială pentru a putea gestiona corespunzător riscurile şi a preveni dezastrele cauzate de schimbarea climei (exemplu: managementul necorespunzător al resurselor forestiere poate contribui la accentuarea impactului inundaţiilor, cu consecinţe economice şi sociale grave). 

'România depune eforturi să devină în viitor o economie rezilientă la efectele schimbărilor climatice, cu emisii reduse de dioxid de carbon, o economie verde care integrează politicile şi acţiunile climatice în mod coerent, pentru a asigura o dezvoltare durabilă inteligentă', se mai menţionează în comunicat.

Miza principală a conferinţei, care se desfăşoară la Paris în perioada 30 noiembrie - 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic şi aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021. 

Noul acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambiţioase şi obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră şi să fie în linie cu ultimele descoperiri ştiinţifice şi tehnologice

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO