1EUR = 4.7612 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Cora deschide primul mall din România. Vezi unde şi când

Reţeaua franceză de hipermarketuri Cora va deschide în această vară centrul comercial din Constanţa, cu o suprafaţă de 18.000 metri pătraţi, din care 80% este deja închiriată, investiţia fiind de 58 de milioane de euro.

28 mar, 2013 | Mediafax

Centrul va include un hipermarket Cora şi o galerie comercială cu peste 50 de magazine, a anunţat promotorul proiectului, firma de consultanţă imobiliară CBRE România.

"Cu câteva luni înainte de deschidere, am securizat în galerie nume importante din toate domeniile ca Takko, CCC, Jolidon, Casa Rusu, Altex, Zoomania, Maxbet, Helpnet, Arsis, Germanos, Orange Store", a declarat Luiza Moraru, head of retail department CBRE.

Până în prezent, CBRE a semnat şi agreat contracte pentru aproape 80% din spaţiile comerciale disponibile în Cora Constanţa.

Anunţat iniţial sub denumirea Corall, construcţia centrului comercial a început în primăvara lui 2012, termenul de finalizare fiind programat pentru luna iunie a acestui an.

Potrivit informaţiilor anunţate de companie în 2011, momentul în care a fost anunţată investiţia, proiectul urma să aibă un hipermarket Cora de 8.500 metri pătraţi, o galerie comercială de 25.000 de metri pătraţi, un cinematograf şi un food-court.

În Constanţa mai sunt patru centre comerciale, respectiv Maritimo, Tom, City Park şi Tomis.

Cora România are în acest moment zece magazine, dintre care patru în Bucureşti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului şi Sun Plaza) şi şase în provincie, la Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanţa şi Bacău.

Compania, deţinută de retailerul belgian Louis Delhaize Group, are în plan pentru 2013 deschiderea a două hipermarketuri, la Constanţa şi Slobozia, iar pentru 2014 altele în Braşov şi Ploieşti. Obiectivul companiei este ca pe termen mediu şi lung să inaugureze circa 15-20 de magazine, adaptându-le după potenţialul clienţilor din zona respectivă.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a anunţat anul trecut că împreună cu ING şi Rabobank acordă un împrumut sindicalizat de până la 210 milioane de euro grupului belgian pentru construirea a 17 hipermarketuri Cora în România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO