Cora reia expansiunea după 7 ani, cu un format inedit. Deschide primele magazine de cartier – puncte de livrare pentru comenzile online

După aproximativ șapte ani în care nu a mai pus pe hartă niciun magazin nou, dar a închis o unitate, retailerul cora, care operează la nivel național 11 hypermarketuri, deschide astăzi primul său magazin pe format mic, de proximitate. Conceptul este unul inedit pe piața de retail, cora Urban funcționând și ca punct de ridicare a comenzilor online.
Economica.net - vin, 12 feb. 2021, 09:14
Cora reia expansiunea după 7 ani, cu un format inedit. Deschide primele magazine de cartier - puncte de livrare pentru comenzile online

Retailerul cora, operat de compania franco belgiană Louis Delhaize, a inaugurat astăzi primul său magazin de proximitate sub brandul cora Urban. Unitatea este situată în complexul rezidențial Avangarde City, din Militari Residence, din localitatea Roșu-Chiajna, județul Ilfov și comercializează 40.000 de produse din cora.ro și peste 1.000 de produse la raft, pentru cumpărături de ultimă oră în drum spre casă. Unitatea o suprafață de 100 mp și este practic atât un magazin de proximitate obișnuit cât și un punct de ridicare a produselor comandate online, prin magazinul virtual cora.ro.

Alte magazine sub acest format vor fi inaugurate și în perioada următoare, mai anunță compania.

Cum funcționează conceptul cora Urban

„Comanzi de acasă sau de la birou, online, pe www.cora.ro – selectând magazinul cora Lujerului și punctul de ridicare cora Urban Avangarde-  produsele preferate dintr-o listă extinsă, de peste 40.0000 de produse. Comanda ta este pregătită de cora și disponibilă pentru a fi ridicată din magazinul cora Urban în maximum 12 ore. Comanda online poate fi completată cu diverse produse aflate pe rafturile magazinului situat lângă casă sau birou. În mod alternativ, cora Urban este magazinul de proximitate, disponibil pentru cumpărături rapide, deschis de luni până vineri între orele 07:00 – 21:00 și sâmbătă – duminică între orele 08:00 – 19:00. Așadar, cora Urban poate fi accesat și fără să fi efectuat în prealabil o comandă online”, explică compania, într-un comunicat.

„cora Urban este un concept nou pe piața din România, gândit ca soluție pentru consumatorul urban, presat de timp, cât și pentru amatorii de cumpărături online. Un concept adaptat vremurilor actuale, când pandemia transformă obiceiurile de consum, iar migrația spre online și tendința de scurtare a timpului petrecut în magazine sunt evidente. Am ales să dezvoltăm proiectul pilot într-un cartier dens și nou, deoarece publicul nostru țintă se regăsește în astfel de zone din marile orașe. Ne referim atât la rezidenți, cât și la cei care lucrează în clădirile de birouri din zonă”, a spus Pascal Aigle, directorul proiectului cora Urban.

În magazinul cora Urban sunt disponibile legume, fructe, salate -, băuturi și articole pentru casă, precum și produse bio, de cofetărie și patiserie, dar și carne de proveniență românească, tranșată de măcelarii cora.

„cora Urban completează portofoliul nostru multi-channel. Serviciul cora Drive, lansat de cora în 2013, este în continuare apreciat de clienți, și a fost o inovație pe piața românească. Am pariat în ultimii ani pe online, segment care crește consistent, impulsionat de pandemie. În aceste condiții, pasul firesc anul trecut a fost să ne asociem cu jucători mari din zona de delivery, ca Food Panda și Glovo, pentru a crește aria și capacitatea de livrare a comenzilor efectuate online. Un partener important al cora Express este și Postis, cu ajutorul căruia eficientizăm serviciul de livrare. Rămâne însă la fel de importantă rețeaua celor 11 hipermarketuri cora. Magazinele noastre au fost auditate și sunt certificate ca fiind spații sigure pentru cumpărături. Preocuparea noastră pentru siguranță se extinde la nivelul cora Urban, unde măsurile de siguranță rămân în vigoare”, a spus Thierry Destailleur, CEO cora România.

Schimbare de strategie

“Pregătim deschiderea celui de-al 12-lea magazin în București”, anunța în 2019, într-un interviu acordat în exclusivitate ECONOMICA.NET ,Thierry Destailleur, director general cora România.

“Până acum, strategia noastră s-a concentrat pe pârghiile de transformare a companiei. Am ales să optimizăm performanța și să ne modernizăm permanent hipermarketurile. 2019 se anunță a fi un an strategic, având în vedere că relansăm extinderea. În următorii 3 ani vom deschide 3 magazine în București și în alte mari orașe ale țării. Acest lucru înseamnă crearea a numeroase noi locuri de muncă, după estimările noastre 1.000, și noi servicii pentru clienți. Pe scurt, vă pot dezvălui punctele forte ale strategiei noastre: pregătim deschiderea celui de-al 12-lea magazin în București”, declara acesta.

Suntem la început de 2021, la un an de pandemie, iar cora are tot 11 hypermarketuri. În schimb, retailerul și-a concentrat investițiile spre digitalizare și extinderea serviciilor drive throug și home delivery. Mai mult, compania a intrat și pe segmentul B2B oferind prin platforma sa online.

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este prezentă pe piața românească din 2003, grupul operează în prezent 11 hipermarketuri în București și în marile orașe. În 2013, cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lanț comercial cu livrare tip drive din România. Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu este disponibil în București, Constanța, Cluj, Bacău și Ploieşti.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Datele companiei de cercetări de piață JATO Dynamics arată că Tesla Model Y a devenit cel mai vândut vehicul din întreaga lume în primul trimestru al anului 2023. În același timp, o......
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitori imobiliar din România a intrat la apă în T1. CPI Property Group, deținută în proporție ...
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Se circulă în coloană, duminică la prânz, pe drumul naţional DN 1 Ploieşti - Braşov, în Valea Prahovei, pe sensul ...
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare ...