cora reduce suprafața a cinci dintre hypermarketurile sale cu aproximativ 15%. „Clienții alocă mai puțin timp în magazin, vin cu o agendă clară și un buget prestabilit”

Cinci dintre cele zece magazine operate de cora, brandul belgienilor Louis Delhaize, vor avea suprafețe cu aproximativ 15% mai mici, urmare a unui proces de remodelare necesar în contextul generat de pandemia Covid-19. cora Lujerului, de exemplu, va avea după remodelare aproximativ 12.000 mp, cu 2.000 mp mai puțin decât înainte. Spațiul eliberat va reveni în administrarea Supernova, proprietarul centrelor comerciale în care cora este chiriaș.
Alina Stanciu - Dum, 24 iul. 2022, 22:07
cora reduce suprafața a cinci dintre hypermarketurile sale cu aproximativ 15%.

Retailerul cora va reduce suprafața magazinelor sale Lujerului, Pantelimon, Sun Plaza, Alexandriei și Brătianu Constanța cu aproximativ 15%, într-un amplu proces de remodelare „devenit necesar în noul context generat de pandemie”, au declarat pentru Economica oficialii comaniei.

cora Lujerului, de exemplu, va avea după remodelare aproximativ 12.000 mp, cu 2.000 mp mai puțin decât înainte.

„Am observat schimbarea comportamentului clienților care preferă în continuare formatul magazinului fizic și își doresc să îl acceseze cât mai eficient cu putință. Românii prin natura lor sunt amatori de socializare și își doresc să testeze, să analizeze, să miroasă și să simtă produsele pe care le cumpără. În noul context alocă însă mai puțin timp în magazin, vin cu o agendă clară și un buget prestabilit. Chiar această transformare a fost elementul care ne-a determinat să remodelăm și să căutăm soluții pentru reducerea timpului în magazin, cum ar fi soluția aplicația mobilă Scan & Pay și casele de marcat Self Check Out.  (…) Regândim tot layoutul magazinelor în această cheie, efort care implică reorganizarea raioanelor și optimizarea gamelor de produse pentru a răspunde cât mai fidel cerințelor și nevoilor consumatorilor.”, au mai explicat reprezentanții cora.

Reduc numărul produselor 

Potrivit informațiilor companiei, remodelarea implică o optimizare a gamelor de produse, în sensul eliminării produselor care nu se vând, în special cele non-alimentare. Compania îți va menține însă obiceiul de a lista produse noi și de a le menține pe raft pe cele evaluate a avea potențial. De asemenea, va păstra focusul pe parteneriatele cu producătorii locali și pe produsele marcă proprie alimentară și non-alimentară.

„În noua arhitectură, se vor regăsi cu siguranță cele mai populare  produse alimentare, însă vom reduce numărul celor din categoria non-alimentară. Este până la urmă o ajustare firească a mixului de produse, deoarece clientul are cel mai greu cuvânt când este vorba despre ofertă. Căutăm de asemenea soluții pentru a reduce șocul inflației asupra coșului zilnic. Am lansat programul #CombatemInflația, în care includem produse alimentare esențiale. Retailul este un domeniu alert, care se află într-o schimbare continuă. Pandemia, inflația, contextul ge-politic sunt factori care modelează comportamentul consumatorilor, iar retailerii trebuie să se adapteze pentru a rămâne în joc”.

Zonele eliberate vor fi administrate de Supernova, lider internațional în operarea de centre comerciale și proprietarul spațiilor în care operează magazinele cora. Ca atare, în aceste spații vor funcționa branduri noi.

Rămâne focusul pe online

cora este primul retailer alimentar din România care a adus pe plan local conceptul de livrare tip drive, serviciu pe care l-a lansat în 2013. Focusul său pe zona de e-commerce și pe serviciile de livrare s-au intensificat însă odată cu pandemia, compania promovând un model de business omnicanal. De altfel, în ultimii doi ani, retailerul a intrat și în zona de proximitate cu magazinele sale Urban și a investit jumătate de milion de euro în relansarea platformei www.cora.ro care susține vânzările online.

În cazul cora, adaptarea înseamnă nu doar modelare, ci și continuarea dezvoltării unui model de business omnicanal, cu focus pe online și dezvoltarea noului concept de proximitate cora Urban. În paralel, hipermarketurile rămân un hub de experiențe, o sursă de inspirație pentru clientul devenit „universal” prin aceea că folosește toate căile de shopping. (…) Clientul s-a schimbat, este acum mai deschis la a comanda produse pentru coșul zilnic, chiar și produse proaspete și ultra proaspete  din hipermarketul online. „, mai spun reprezentanții companiei.

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este pe piața românească din 2003. Brandul operează în prezent 10 hypermarketuri în București și în marile orașe, magazinele cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro, pe care sunt listate peste 40.000 de produse.

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: România este interesată să termine necesarul de consum utilizând terminalul de gaze lichefiate egiptean
Ciucă: România este interesată să termine necesarul de consum utilizând terminalul de gaze lichefiate egiptean
România este interesată să completeze necesarul de consum utilizând terminalul de gaze naturale lichefiate (GNL) egiptean, până la momentul la care va putea valorifica gazele de mare adâncime......
Virgil Popescu: Nu există motive de îngrijorare. Vom depăşi cu bine şi embargoul asupra motorinei ruseşti
Virgil Popescu: Nu există motive de îngrijorare. Vom depăşi cu bine şi embargoul asupra motorinei ruseşti
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, consideră că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ...
Moody’s confirmă ratingul Bulgariei dar previzionează amânarea adoptării euro
Moody’s confirmă ratingul Bulgariei dar previzionează amânarea adoptării euro
Agenţia de evaluare financiară Moody's a confirmat la "Baa1" ratingul Bulgariei pe termen lung, în valută şi monedă ...
Record de producție de energie electrică al centralei de la Brazi a Petrom, anul trecut
Record de producție de energie electrică al centralei de la Brazi a Petrom, anul trecut
Centrala pe gaze în ciciu combinat de la Brazi, operată de Petrom, a înregistrat anul trecut o producție-record de energie ...