Investiție de jumătate de milion de euro la cora, în magazinul virtual. Retailerul va vinde online cu 20.000 de produse mai mult decât acum și ia în calcul dezvoltarea unui marketplace

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, a relansat site-ul www.cora.ro care susține vânzările online ale retailerului, în urma unei investiții de 500.000 de euro. Noul site aduce funcționalități noi și permite integrarea marketplace, a segmentului business to business, a punctelor de ridicare a comenzilor online (pick-up), a mecanismelor de promovare și a integrării cu aplicații partenere. De asemenea, compania va crește oferta de produse comercializate online, de la aproximativ 40.000 de articole la 60.000 de articole.
Alina Stanciu - mar, 15 feb. 2022, 12:10
Investiție de jumătate de milion de euro la cora, în magazinul virtual. Retailerul va vinde online cu 20.000 de produse mai mult decât acum și ia în calcul dezvoltarea unui marketplace

cora România relansează site-ul www.cora.ro, platforma prin care comercializează online, în momentul de față,  în jur de 40.000 de produse, potrivit unui comunicat al companiei. Noua variantă optimizată a presupus o investiție de 500.000 de euro și oferă consumatorilor posibilitatea de a naviga mai rapid, pe 3 niveluri, în catalogul produselor cora, care acum este mai bine organizat. De asemena, căutarea produselor este optimizată cu ajutorul inteligenței artificiale, iar plasarea comenzilor se face în trei pași: înscrierea adresei, plata și sumarul comenzii. Este posibilă, totodată, gestionarea direct din cont a datelor personale, a adreselor de livrare/facturare, a cardurilor de credit, anularea și urmărirea comenzilor, gestionarea facturilor.

Se gândesc la dezvoltarea unui marketplace

Investiția permite acum companiei inclusiv integrarea unui marketplace, proiect pe care retailerul îl analizează. „În primă fază, analizăm integrarea în marketplace partenere.
În același timp, construim strategia noastră de integrare parteneri. Analiza și dezvoltarea propriei strategii va fi finalizată anul acesta, sau cel târziu până în primul trimestru al lui 2023”, au declarat pentru Economica oficialii companiei.

Anteriorul site cora.ro era custom made, ceea ce înseamnă că nu permitrea scalarea.

„Tot mai mulți clienți aleg modul hibrid pentru cumpărături – offline & online, acest din urmă segment fiind în creștere accelerată. Am fost atenți la toate sugestiile clienților din ultimii doi ani, la tot ceea ce nu a funcționat corespunzător și am creat acest nou site pe baza unei experiențe realiste, bine documentate. Noul site aduce funcționalități care nu puteau fi introduse în versiunea anterioară și ne permite dezvoltarea lui prin integrarea marketplace, a segmentului business to business, a punctelor de ridicare a comenzilor online (pick-up), a mecanismelor de promovare și a integrării cu aplicații partenere. În plus, vom crește foarte mult volumul produselor ce pot fi comandate online, de la aproape 40.000 în prezent la peste 60.000 anul acesta”, a spus Claudia Badea, director cora Lujerului și director operațional e-commerce cora România.

Coșul mediu în online- 400-500 de lei

Din datele cora, clienții magazinului online cora au în general între 34 și 49 de ani (42%) sau între 50-55 de ani (22%), sunt absolvenți de liceu și facultate (74%), căsătoriți (72%) și au un buget de achiziții online de 400 – 500 de lei, iar frecvența acestor cumpărături este bilunară. Cele mai comandate produse online sunt băuturile, produsele de băcănie, legumele și fructele proaspete, dar și detergentul, produsele de igienă și cosmeticele. 75% dintre clienții cora comandă direct de pe site-ul cora, 25 % apelează la aplicațiile partenerilor Glovo și Tazz (emag). Momentul preferat pentru cumpărături online al clienților cora este după-amiaza – 38%, în timp ce seara comandă 28% dintre clienți.

La cora, livrarea la domiciliu a comenzilor plasate pe site se face în maximum 24 de ore, iar cele plasate prin intermediul partenerilor ajung la clienți în maximum 24 de ore.

Canalul e-commerce al cora a fost consolidat anul trecut odată cu lansarea noului format de shopping cora Urban, magazin de proximitate care funcționează și ca punct de pick-up al comenzilor online.

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este pe piața românească din 2003. Brandul operează în prezent 10 hipermarketuri în București și în marile orașe, magazinele cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro, pe care sunt listate peste 40.000 de produse.

cora a fost primul mare lanț comercial cu livrare tip drive din România, serviciu pe care l-a lansat în 2013.

Te-ar mai putea interesa și
SoftServe din Ucraina se extinde puternic în România. Compania caută 750 de specialiști IT până în 2025
SoftServe din Ucraina se extinde puternic în România. Compania caută 750 de specialiști IT până în 2025
SoftServe, una dintre marile companii IT din Europa, cu origini în Ucraina, care a deschis centrul din România în mai 2022, ca parte a strategiei de extindere globale, are în prezent o echipă de......
MAE: Încă 13 cetățeni români vor fi aduși în țară din Turcia cu o aeronavă militară
MAE: Încă 13 cetățeni români vor fi aduși în țară din Turcia cu o aeronavă militară
Alţi 13 cetăţeni români vor fi aduşi în ţară din Turcia cu o aeronavă militară, în seara de marţi, informează ...
Ministrul german al Apărării, aflat în vizită la Kiev, anunță că Ucraina va primi peste 100 de tancuri Leopard
Ministrul german al Apărării, aflat în vizită la Kiev, anunță că Ucraina va primi peste 100 de tancuri Leopard
Noul ministru german al Apărării, Boris Pistorius, aflat marţi la Kiev într-o vizită surpriză, a declarat că Ucraina ...
Boloș: Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 de miliarde de euro
Boloș: Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 de miliarde de euro
Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 ne-a adus deja peste 26 de miliarde de euro şi tragem să salvăm până la ultimul ...