Cordia a cumpărat un teren de 15.500 mp pe strada Fabrica de Cărămidă din Capitală

Cordia România, divizia de dezvoltări rezidențiale a grupului Futureal, a cumpărat un teren de 15.500 mp pe strada Fabrica de Cărămidă din București. Compania mai deține un teren în zona Laminorului, unde va dezvolta proiecte rezidențiale în segmentul mediu-mediu superior. De asemenea, Cordia anunță că prima fază a proiectului rezidențial Parcului20, dezvoltat în zona Expoziției din nordul Bucureștiului, a fost vândută în proporție de 30%.
Răzvan Zamfir - joi, 11 iul. 2019, 11:52
Cordia a cumpărat un teren de 15.500 mp pe strada Fabrica de Cărămidă din Capitală

„În contextul în care lucrările de construcție la Parcului20, demarate în luna aprilie 2019, avansează în ritm rapid, la fel și vânzările, anunțăm achiziția unui teren în suprafață de 15.500 metri pătrați situat pe strada Fabrica de Cărămidă”, a declarat Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia România și membru al Consiliului de Administrație Cordia.  ”Acest teren, alături de cel din zona Laminorului, e destinat segmentelor mediu și mediu-superior, cu accent pe un echilibru foarte bun între localizare, arhitectură și prețul imobilului, la fel ca în Parcului20.”

În afară de proiectele rezidențiale anunțate și de continuarea investiției de 40 de milioane de euro în Parcului20, care se va derula în următoarele 24-30 de luni, grupul Futureal explorează noi piețe în vederea extinderii segmentului său de dezvoltare de proiecte office, iar o destinație nouă poate fi Bucureștiul.

Strategia noastră, atunci când intrăm pe o piață nouă, este să începem cu rezidențialul, prin divizia noastră specializată Cordia. Am făcut acest lucru în România, prin proiectul Parcului20 și prin achiziția a încă patru loturi de teren în nordul Bucureștiului, pe care vom dezvolta proiecte rezidențiale”, a declarat Tibor Tatár, CEO Dezvoltare Comercial și Retail, membru al Consiliului de Administrație Futureal.

Parcului20

Cordia România, divizia de dezvoltări rezidențiale a grupului Futureal, anunță că prima fază a proiectului rezidențial Parcului20, dezvoltat în zona Expoziției din nordul Bucureștiului, a fost vândută în proporție de 30%. Investiția în construcția primei faze a Parcului20 se ridică la 24 de milioane de euro din investiția totală de 40 de milioane de euro necesară întregului proiect.

Antreprenorul general de construcții e compania Concelex, care lucrează pe șantierul Parcului20 cu 110-120 de muncitori autohtoni și se pregătește să aducă 1o zidari vietnamezi, despre care oficialii companiei spun că îi costă fiecare circa 1.200 de euro pe lună, cam cât un muncitor român, dar au avantajul că sunt prezenți zilnic, nu riscă să-i piardă în favoarea altui constructor, care-i momește cu câțiva lei în plus la salariu.

„Proiectul Parcului20 e cu trei săptămâni înainte de grafic în ceea ce privește construcția. Vrem sa vindem 80% din prima fază pănă la finalizarea acesteia, în 2020”, spune Mauricio Mesa Gomez CEO Cordia.

Proiectul rezidențial va avea 579 de locuri de parcare pentru peste 469 de apartamente, iar în prima fază vor fi disponibile 320 de locuri de parcare subterane și supraterane. De asemenea, proiectul va avea incălzire în pardoseală, utilitățile și confortul apartamentului pot fi reglate cu ajutorul unei aplicații, iar apa caldă și încălzirea din Parcului20 vor fi produse cu ajutorul unor centrale de scară, evitându-se astfel încărcarea locuințelor cu diverse apartae precum centralele de apartament.

Proiectul celor de la Cordia e înconjurat de clădiri de birouri în special, precum Ana Towers a lui George Copos, Expo Business Center al Portland Trust, viitorul centru comercial al lui Iulian Dascălu, hotelul dezvoltat de Niro sau proiectul mixt care va fi dezvoltat de Țiriac Imobiliare.

Circa 200.000 mp de birouri vor apărea în zona Expoziției, iar Cordia așteaptă ca o parte dintre cei 20.000 de angajați care vor lucra în zona Expoziției să cumpere apartamente în Parcului20 pentru locuință sau ca investiție, mai ales că, potrivit lui Mesa Gomez, randamentul apartamentelor din Parcului20 e în jur de 7,8%-8%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Immofinanz despre oferta de preluare din partea CPI Property Group: Prețul e prea mic
Immofinanz despre oferta de preluare din partea CPI Property Group: Prețul e prea mic
Immofinanz spune că prețul oferit de CPI Property Group pentru preluarea companiei este prea mic. CPIPG, deținută de ...
Guvernul a impus scăderea prețurilor energiei la consumator, dar bagă furnizorii în pierdere cu legea în mână, intenționat sau din eroare. Exemplu de calcul
Guvernul a impus scăderea prețurilor energiei la consumator, dar bagă furnizorii în pierdere cu legea în mână, intenționat ...
Noul mecanism de plafonare al prețurilor la energie electrică, aprobat marți seară de Guvern, induce direct pierderi ...
Cum să faci bani de acasă în 2022. Idei simplu de pus în aplicare!
Cum să faci bani de acasă în 2022. Idei simplu de pus în aplicare!
Unul dintre cele mai căutate lucruri pe internet în această perioadă este o întrebare care stă pe buzele tuturor: cum ...