Cordia negociează preluarea unor terenuri de 40.000 mp în nordul Bucureștiului

Futureal, companie deţinută de familia Futo, una dintre cele mai puternice familii din Ungaria, are în prezent proiecte imobiliare în derulare de trei miliarde de euro şi e prezentă şi pe piaţa din România cu divizia rezidenţială denumită Cordia, care negociază pentru 40.000 mp de teren, în vreme divizia comercială Futureal caută terenuri şi pentru intrarea pe piaţa de birouri din Bucureşti.
Răzvan Zamfir - Dum, 09 iun. 2019, 13:57
Cordia negociează preluarea unor terenuri de 40.000 mp în nordul Bucureștiului

Familia Futo a devenit dezvoltator imobiliar din producător de dulciuri, după vânzarea afacerii iniţiale şi a ajuns cea mai puternică companie imobiliară din Ungaria, condusă de Gabor Futo și are circa 500 de angajaţi.

Deşi criza din 2008 a prins compania cu conturile pline, după ce a vândut în 2008 proiecte de 500 de milioane de euro, compania a ieşit de pe piaţa românească după ce a vândut toate terenurile deţinute pe piaţa autohtonă şi a finalizat şi vândut mallul Golg Plaza Baia Mare către Immofinanz.

„A fost mai degrabă noroc. Compania a vândut asset-uri de 500 de milioane de euro înainte de criza. Când a venit criza compania avea 20 de proiecte, dar stăteam pe cash și am finalizat totul”, spune Tibor Tatár CEO al diviziei Commercial and Retail Development a Futureal.

Compania a reintrat în România cu Cordia, prezentă și în țări precum Polonia sau Spania și intenționează sa între pe piața occidentală pentru ca devine prea mare pentru piața est-europeană.

„Futureal intenționează sa cumpere terenuri în București pentru a dezvolta în special clădiri de birouri. Nu vom face nimic sub 10.000, sau mai degrabă 20.000 mp. Undeva la maximum 500 de metri de stațiile de metrou. Credem în transportul public, în special în metrou și tramvai și  întotdeauna vom avea și servicii și retail în clădirile noastre. Calitatea birourilor din București e identică cu cea din restul Europei de Est, dar nu prea ne place Pipera”, continuă Tatar.

Divizia rezidențială

Cordia deține 48.000 mp de teren și a mai contractat alți 40.000 mp, totul în zona de nord a Capitalei, unde dezvoltă proiectul rezidențial Parcului 20 cu 472 de apartamente și primul proiect rezidențial al dezvoltatorului din România, Nightingale Park, cu 125 de apartamente și o valoare de 20 de milioane de euro.

Cordia are în dezvoltare circa 2.500 apartamente pe toate piețele, iar în acest an a vândut 100 de apartamente pe piața românească.

Potrivit lui Mauricio Mesa Gomez, country manager în România, prețurile de construcție au crescut, inclusiv în România și sunt probleme cu forța de muncă, care pun presiune pe prețuri. Astfel, momentan prețurile de construcție au urcat la circa 900 de euro /mp. 

„Am putea estima ca prețurile vor crește. N-aș putea spune cu cât în următorul an din cauza netransparenței pieței”, conchide Tibor Földi CEO – Residential Development al Futureal. 

Cel mai important proiect al Futureal/Cordia e Corvin Quarter, un proiect de regenerare urbană din Budapesta care a ajuns la 500.000 mp suprafață construită și a schimbat destinul unui între cartier din Budapesta, unde, în 1956, au început revoltele maghiarilor contra sovieticilor înăbușite în sânge de ruși.


Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Immofinanz despre oferta de preluare din partea CPI Property Group: Prețul e prea mic
Immofinanz despre oferta de preluare din partea CPI Property Group: Prețul e prea mic
Immofinanz spune că prețul oferit de CPI Property Group pentru preluarea companiei este prea mic. CPIPG, deținută de ...
Guvernul a impus scăderea prețurilor energiei la consumator, dar bagă furnizorii în pierdere cu legea în mână, intenționat sau din eroare. Exemplu de calcul
Guvernul a impus scăderea prețurilor energiei la consumator, dar bagă furnizorii în pierdere cu legea în mână, intenționat ...
Noul mecanism de plafonare al prețurilor la energie electrică, aprobat marți seară de Guvern, induce direct pierderi ...
Cum să faci bani de acasă în 2022. Idei simplu de pus în aplicare!
Cum să faci bani de acasă în 2022. Idei simplu de pus în aplicare!
Unul dintre cele mai căutate lucruri pe internet în această perioadă este o întrebare care stă pe buzele tuturor: cum ...