1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Imobiliare

Cordia se pregăteşte să dezvolte proiecte imobiliare mixte în parteneriat cu divizia office a grupului Futureal

Dezvoltatorul imobiliar maghiar Cordia intenționează să dezvolte în parteneriat cu divizia office a firmei mamă Futureal proiecte imobiliare mixte în București. Compania a achiziționat, recent, mai multe terenuri. Unul de 21.000 mp de la Viorica Gușă Drăgan, soția defunctului Iosif Constantin Drăgan, lângă Petrom City, altul de 18.000 mp pe bulevardul Laminorului și unul de 15.500 mp pe strada Fabrica de Cărămidă de la fii medicului Ion Chiricuță.

24 noi, 2019 | ECONOMICA.net

Compania Cordia a cumpărat terenul de aproximativ 21.000 de metri pătrați și vrea să facă în loc un ansamblu rezidențial cu blocuri de 8 etaje, care are ca cifră ideală de dezvoltare 800 de apartamente, dar cel mai probabil vor fi mai puține, potrivit lui Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia România. Compania așteaptă ca în primul trimestru al anului viitor să primească aprobarea pentru PUZ.

Planul Urbanistic Zonal, depus la primărie, propune un POT de maximum 70% și un CUT de 2,88%. Al doilea proiect, dezvoltat pe terenurile din zona Laminorului, va fi unul diferit.

„Fiecare zonă are tipul său de proiect. Probabil, având în vedere că e lângă lac (n. red. lacul Grivița) va fi format din vile cu patru sau șase apartamente, mai aerisit, cu spații verzi mari. Celălalt proiect, de lângă Petrom City, va include blocuri, dar traficul din interiorul proiectului va fi exclusiv pietonal sau cu biciclete sau trotinete, mașinile urmând să intre în proiect direct la subsol și să circule acolo”, explică Mauricio Mesa Gomez.

Cordia a anunțat în primăvară că va aloca investiții de 100 de milioane de euro pentru patru noi proiecte rezidențiale în București. Compania a demarat în luna mai construcția proiectului rezidențial Parcului 20, aflat în zona Expoziției din București. Prima etapă de dezvoltare a proiectului cuprinde 260 de unități, iar întregul complex necesită investiții de 40 milioane de euro.  Finalizarea lucrărilor este așteptată pentru luna septembrie 2020, iar proiectul e vândut deja în proporție de 40%.

În fine, atrasă de moda proiectelor imobiliare mixte, Cordia discută cu divizia office a Futureal, dezvoltarea de astfel de proiecte, care să aibă componente rezidențiale și de birouri, în funcție de suprafața terenurilor pe care le va mai achiziționa.

Cordia este parte a grupului Futureal, deținut de antreprenorii maghiari Péter și Gábor Futó, tată și fiu, revenit pe piața imobiliară din România în 2016, după ce s-a retras odată cu venirea crizei. Grupul Futureal a dezvoltat pe piața locală ansamblul rezidențial Parcul Privighetorilor din București, un proiect cu 125 de apartamente care a costat 20 milioane euro, și mallul Gold Plaza din Baia Mare, dezvoltat în parteneriat cu Immofinanz, o investiție de 87 milioane euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO