1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

Coreea de Nord ameninţă că va ataca nave militare sud-coreene

Coreea de Nord a anunţat vineri că este pregătită să deschidă focul pe loc şi fără somaţie asupra unor nave militare sud-coreene care încalcă - potrivit Phenianului - frontiera maritimă dintre cele două ţări, în Marea Galbenă, relatează AFP.

08 mai, 2015 | Agerpres

Armata Populară Coreeană (KPA), numele oficial al forţelor de la Phenian, a anunţat că 17 ambarcaţiuni sud-coreene de patrulare rapidă au intrat în apele teritoriale nord-coreene în prima săptămână din luna mai 'sub pretextul' interceptării unor vase de pescuit chineze.

Într-un comunicat numit 'Avertisment special şi urgent', KPA a anunţat că, de acum înainte, 'va deschide focul pe loc şi fără niciun avertisment în prealabil' asupra oricărei nave sud-coreene care va fi percepută că ar fi intrat în apele teritoriale nord-coreene.

În cazul în care armata sud-coreeană va riposta, KPA va lansa noi 'tiruri de represalii' împotriva acestor nave, potrivit comunicatului difuzat de KCNA, agenţia de presă oficială nord-coreeană, scrie Agerpres.

Cele două Corei nu sunt de acord asupra amplasării graniţei maritime în Marea Galbenă. De la încheierea războiului din Coreea (1950-1953), marcată doar printr-un armistiţiu, Phenianul şi Seulul sunt tehnic în stare de război.

În replică la comunicatul KPA, Ministerul Apărării de la Seul a dezminţit categoric orice incursiune a navelor sud-coreene şi a acuzat Phenianul de intensificare a tensiunilor în zonă.

Graniţa maritimă intercoreeană a fost teatrul unor înfruntări armate de scurtă durată, dar violente în 1999, 2002 şi 2009.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO