Coreea de Nord ar putea pregăti al patrulea test nuclear – Seul

Coreea de Sud a detectat o activitate crescută la situl de teste nucleare de partea Nordului, semn că Phenianul ar putea pregăti un al patrulea test nuclear, a indicat marţi Ministerul sud-coreean al Apărării, citat de France Presse.
Economica.net - mar, 22 apr. 2014, 05:49
Coreea de Nord ar putea pregăti al patrulea test nuclear - Seul

‘Armata noastră detectează în prezent o activitate sporită în jurul sitului de teste nucleare din Punggye-ri’, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului amintit, Kim Min-Seok, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, ‘este probabil ca în timpul apropiat, Nordul să efectueze un nou test nuclear’, după cum relatează agenţia de presă Yonhap, citată de mass-media internaţionale. El a mai spus că Statul Major al armatei sud-coreene a înfiinţat o echipă specială în cazul în care Phenianul va proceda la o explozie subterană.

Această declaraţie intervine în contextul în care preşedintele american Barack Obama este aşteptat vineri la Seul, într-o vizită de 48 de ore, în cadrul turneului său asiatic. Presa sud-coreeană estimează că regimul de la Phenian s-ar putea angaja într-un un act de provocare în timpul acestei vizite.

Programul nuclear nord-coreean este la un nivel care îi permite să efectueze un test atunci ‘când vrea’, a mai spus purtătorul de cuvânt menţionat.

Coreea de Nord a efectuat trei teste nucleare: în octombrie 2006, în mai 2009 şi februarie 2013, teste interzise de ONU şi care de fiecare dată au condus la înăsprirea sancţiunilor internaţionale.

Te-ar mai putea interesa și
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa....
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, ...
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...