Coreea de Sud – 322 de cazuri noi de coronavirus. Numărul cazurilor de infectare a depăşit 6.000

Autorităţile sud-coreene au anunţat joi 322 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce duce totalul persoanelor infectate cu Covid-19 la peste 6.000 în Coreea de Sud, cel mai mare număr după China, informează Xonhap.
Economica.net - joi, 05 mart. 2020, 08:53
Coreea de Sud - 322 de cazuri noi de coronavirus. Numărul cazurilor de infectare a depăşit 6.000

Noile cazuri, identificate pe parcursul ultimelor 16 ore, au dus la 6.088 numărul total de contaminări, a declarat Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor din această ţară (KCDC), precizând că aproape 60% din numărul cazurilor confirmate sunt legate de o filială a Bisericii Shincheonji, din Daegu, un oraş cu 2,5 milioane de locuitori.

De asemenea, bilanţul deceselor a crescut la 40, majoritatea victimelor fiind persoane în vârstă care aveau şi alte afecţiuni, a completat KCDC.

În prezent, 36 de ţări au impus o interdicţie totală de intrare pe teritoriul lor persoanelor care au călătorit recent în Coreea de Sud, a declarat Ministerul Externe sud-coreean, citat de AFP.

Coronavirusul s-a răspândit în principal în cadrul membrilor Bisericii Shincheonji a lui Iisus – o organizaţie religioasă văzută drept sectă de către detractori – pornind de la o femeie de 61 de ani care a participat la mai multe ceremonii religioase în februarie la Daegu.

Premierul Chung Sye-kyun a anunţat că exporturile de măşti vor fi interzise începând de vineri.

„Cei mai mulţi oameni stau la coadă ore întregi”, a deplâns şeful executivului din oraşul Daegu, precizând că personalul medical şi lucrătorii de la dezinfectare vor avea prioritate pentru distribuirea măştilor.

Autorităţile de la Seul au interzis încă de luna trecută producătorilor de măşti să exporte peste 10% din producţia lor.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a anunţat că guvernul său va injecta peste 30 de miliarde de woni (22,5 miliarde de euro) în economie pentru ca aceasta să facă faţă acestei situaţii „grave”.

Seulul a declarat miercuri că 11,7 de miliarde de woni vor merge către îmbunătăţirea sistemelor de prevenire a epidemiilor şi pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii.

Totodată, Coreea de Sud a anunţat crearea unei ”zone speciale de îngrijire” în jurul Gyeongsan, al doilea oraş după Daegu cel mai afectat de epidemia de coronavirus, în timp ce armata americană a confirmat două noi cazuri de îmbolnăvire în rândul rudelor militarilor americani din această ţară. Guvernul a înfiinţat ”zona specială de îngrijire” în jurul Gyeongsan, oraş de circa 275.000 de locuitori, situat la 250 kilometri sud-est de Seul, şi a promis resurse suplimentare, cum ar fi măştile medicinale. În oraş s-a înregistrat în ultimele zile o creştere semnificativă a cazurilor de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și
Tratativele de la Viena privind dosarul nuclear iranian s-au încheiat. Urmează aprobarea textului negociat
Tratativele de la Viena privind dosarul nuclear iranian s-au încheiat. Urmează aprobarea textului negociat
Negocierile de la Viena pentru reluarea acordului nuclear dintre puterile internaţionale şi Iran au luat sfârşit luni, iar diplomaţii s-au întors în capitalele lor cu textul provizoriu al unei......
Ministerul Sănătății: Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face numai în caz de expunere după un incident nuclear
Ministerul Sănătății: Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face numai în caz de expunere după un incident ...
Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populaţia de până în 40 de ani numai ...
Moscova suspendă permsiunea acordată americanilor de a inspecta siturile sale militare în cadrul tratatului New Start
Moscova suspendă permsiunea acordată americanilor de a inspecta siturile sale militare în cadrul tratatului New Start
Rusia a anunţat luni suspendarea inspecţiilor americane prevăzute la siturile sale militare în cadrul tratatului New ...
SUA oferă Ucrainei încă 4,5 miliarde de dolari, pentru acoperirea nevoilor sale bugetare
SUA oferă Ucrainei încă 4,5 miliarde de dolari, pentru acoperirea nevoilor sale bugetare
Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor financiar suplimentar, în valoare de 4,5 miliarde de dolari, care aduce astfel ...