Coreea de Sud va lansa vineri primele servicii 5G din lume

Coreea de Sud va deveni vineri prima ţară care va avea servicii de generația a 5-a (reţeua de mare viteză 5G), când va lansa pe piață cea mai recentă tehnologie wireless, anunţă Reuters. Utilizatorii cu dispozitive cu funcţii de 5G vor avea internet de 20 de ori mai rapid decât cel existent 4G. Acest lucru este de aşteptat să permită utilizatorilor să descarce filme întregi în mai puţin de o secundă. Comunicaţiile super-rapide, anunţate de tehnologia wireless de generaţia a cincea, vor susţine în cele din urmă totul, de la aparate electrocasnice la telefoane, de la maşinile electrice la reţelele electrice.
Economica.net - mie, 03 apr. 2019, 09:50
Coreea de Sud va lansa vineri primele servicii 5G din lume

Cu una dintre cele mai mari rate de penetrare a smartphone-urilor din lume, Coreea de Sud se află într-o cursă cu China, Statele Unite și Japonia, pe piața 5G, sperând că tehnologia va accelera progresul în domenii precum cel al maşinilor autonome şi smart city şi va conduce ţara spre creştere economică.

„Este semnificativ faptul că companiile sud-coreene de telecomunicații furnizează servicii și rețele care îndeplinesc standardele înalte ale clienților din Coreea de Sud în ceea ce privește viteza și calitatea imaginii”, a declarat Ryu Young-sang, vicepreședinte executiv al celui mai mare operator de telefonie mobilă SK Telecom din țară.

Utilizatorii dintr-o rețea 5G pot descărca un sezon întreg al unui show TV în doar câteva minute, pot juca jocuri cu grafică bogată, pot face streaming video 4K și se pot bucura de experiențe VR și AR la calitate excelentă.

În același mod în care 3G a permis accesul pe scară largă pe web și 4G a făcut noi aplicaţii, de la social media la Uber, 5G anunţă un nou nivel de conectivitate, bazat pe viteză. Uneori poate oferi viteze de 100 de ori mai mari.

Operatorii telecom din Coreea de Sud au cheltuit miliarde în campaniile de marketing pentru reţeua 5G. De asemenea SK Telecom a prezentat miercuri primii săi clienţi pentru reţeaua 5G: staruri ale muzicii K-pop și un medaliat olimpic cu aur.

SK Telecom lucrează cu SK Hynix, furnizorul său de chip-uri de memorie, pentru a construi o fabrică cu un grad ridicat de digitalizare și conectivitate, alimentată de tehnologia 5G, a afirmat Ryu.

Operatorul estimează că va avea aproximativ un milion de clienți de 5G până la sfârșitul anului 2019, dintr-un total de 27 de milioane de utilizatori.

Tot vineri, Samsung va lansa oficial primul telefon compatibil cu noua reţea – Galaxy S10 5G.

Rivalii locali de la LG Electronics intenționează să lanseze şi ei un smartphone cu 5G în Coreea de Sud în cursul acestei luni.

Deși problemele de securitate legate de rețelele de 5G care folosesc echipamente de telecomunicații realizate de compania Huawei din China au afectat lansarea acestor servicii, Coreea de Sud spune că nu este efectată.

„Nu cred că avem o problemă de securitate în Coreea de Sud”, a declarat reporterilor Park Jin-hyo, șeful Centrului de Cercetare pentru Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor SK Telecom.

El a adăugat că compania utilizează tehnologii avansate pentru a bloca interceptarea sau hacking-ul în rețelele 5G.

Printre cei mai importanți trei operatori de telecomunicații din Coreea de Sud, SK Telecom și KT Corp nu utilizează echipamentul Huawei pentru 5G. Operatorul mai mic LG Uplus folosește echipamentul Huawei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Vienna Insurance Group a înregistrat venituri de 10,9 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 12%, și un un profit înainte de taxe de 773 de milioane de euro
Vienna Insurance Group a înregistrat venituri de 10,9 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 12%, și un un profit ...
Grupul financiar austriac Vienna Insurance Group (VIG) anunță că a înregistrat anul trecut venituri din asigurări de 10,9 miliarde de euro (+12%), în timp ce profitul înainte de impozitare a......
Joe Biden a promulgat legislaţia privind ajutarea Ucrainei, Israelului şi Taiwanului. Livrările de arme către Kiev se reiau imediat
Joe Biden a promulgat legislaţia privind ajutarea Ucrainei, Israelului şi Taiwanului. Livrările de arme către Kiev se ...
Preşedintele democrat al SUA, Joe Biden, a promulgat miercuri pachetul legislativ ce prevede un ajutor de 95 de miliarde ...
Kaufland deschide un nou magazin în orașul Năsăud
Kaufland deschide un nou magazin în orașul Năsăud
Kaufland România inaugurează un nou hipermarket în orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud, ajungând astfel la ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Engie a companiei EP WIND Project (ROM) SIX, care deține o centrală eoliană în județul Constanța
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Engie a companiei EP WIND Project (ROM) SIX, care deține o centrală ...
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care ENGIE România S.A. intenționează să preia EP WIND Project (ROM) ...