1EUR = 4.8419 RON

News

Corina Creţu, comisarul european pentru Politici Regionale se opune sancţionării statelor din Europa de Est ca soluţie la criza refugiaţilor

Corina Creţu, comisarul european pentru Politici Regionale, se opune categoric aplicării de sancţiuni statelor din estul Uniunii Europene care nu dau dovadă de suficientă solidaritate în chestiunea crizei refugiaţilor, potrivit unui interviu acordat cotidianului Frankfurter Allemagne Zeitung.

25 mar, 2017 | Mediafax

În mod repetat, mai mulţi oficiali germani şi austrieci au solicitat reducerea finanţării acordate statelor UE din Europa de Est care nu dau dovadă de suficientă solidaritate în chestiunea crizei refugiaţilor. La începutul lunii martie, Christian Kern, cancelarul Austriei, a declarat că va ridica problema diminuării fondurilor unor state precum Ungaria şi Polonia, care refuză să participe la eforturile de soluţionare a crizei refugiaţilor. Afirmaţii similare au fost făcute de ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere şi actualul ministru al Afacerilor Externe, Sigmar Gabriel.

Totuşi, comisarul european Corina Creţu şi-a exprimat clar opoziţia faţă de cererile de acest fel. "Noi trebuie să unim statele membre, nu să le instigăm unele împotriva celorlalte", a declarat Corina Creţu, adăugând că "acest lucru este valabil în mod special în privinţa crizei refugiaţilor".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO