Corina Creţu: Gradul de absorbţie a fondurilor europene este 20%

Gradul de absorbţie a fondurilor europene de către România este de 20%, pentru perioada 2014-2020, iar la aprobat nu mai sunt alte proiecte mari de infrastructură, a declarat vineri, în oraşul Simeria, comisarul european Corina Creţu, prezentă în campanie electorală împreună cu echipa de conducere a Partidului Pro România. 
Economica.net - vin, 10 mai 2019, 17:52
Corina Creţu: Gradul de absorbţie a fondurilor europene este 20%

Ea a arătat că principalul proiect de infrastructură mare care a fost semnat şi finanţat în acest exerciţiu financiar este cel legat de reabilitarea căii ferate Radna (Arad) – Gurasada – Simeria (Hunedoara), pentru care Comisia Europeană a aprobat fonduri în valoare de 1,3 miliarde de euro.

Un alt proiect important se referă la modernizarea Drumului European E79, Oradea-Deva, pentru acesta fiind aprobată o finanţare de 76 de milioane de euro.

„Gradul de absorbţie este 20%, la ora actuală, pentru perioada 2014-2020. Este foarte trist că se pierd aceste şanse şi oportunităţi. Eu n-o să spun că nu s-au realizat şi lucruri bune. Din păcate, s-au făcut proiecte mici. Cel mai mare proiect pe care l-am aprobat este cel legat de calea ferată dintre Arad şi Simeria, în valoare de 1,3 miliarde de euro. Am aprobat absolut toate proiectele care s-au depus, până la această oră, de către Guvernul României”, a spus Corina Creţu.

Ea a menţionat că mai trebuie depuse proiecte mari şi s-a arătat dispusă, prin prisma funcţiei pe care o deţine, să discute problemele apărute cu premierul Viorica Dăncilă.

„Ce se mai poate face? Trebuie depuse proiecte. Din acest punct de vedere eu mi-am făcut datoria, am ajutat România cât am putut. Uşa mea a fost deschisă pentru toţi miniştrii României, indiferent de guvernele cu care am lucrat – Ponta, Cioloş, Tudose, Grindeanu, Dăncilă. Şi mâine, dacă doamna prim-ministru doreşte să trecem în revistă toate problemele care sunt, eu sunt la dispoziţia Guvernului României. Nu mai avem proiecte de aprobat. Acest lucru este unul care mă doare, pentru că în alte ţări avem prea multe proiecte şi nu avem suficienţi bani”, a spus comisarul european.

Potrivit acesteia, rata de contractare a fondurilor europene este sub 60%.

Corina Creţu, candidată Pro România la europarlamentare, liderii partidului Victor Ponta şi Sorin Cîmpeanu, precum şi Ioan Rus au fost prezenţi vineri în Simeria, Hunedoara şi Deva pentru a prezenta oferta electorală a partidului pentru alegerile europarlamentare.

Te-ar mai putea interesa și
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat vineri ministrul energiei ucrainean, Gherman Galuşcenko, în timp ce......
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, iar criza alimentară s-a agravat – raport ONU
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, ...
Peste 1500 de oameni au fost ucişi în escaladarea violenţelor dintre bandele din Haiti de la începutul acestui an, arată ...
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Personalul de la sol al Lufthansa va beneficia de o creştere a salariilor de până la 18%, după ce s-a ajuns la un acord ...