Corina Martin: Delta şi Mamaia, în topul preferinţelor turiştilor în sezonul 2016

Delta Dunării şi Mamaia se află în topul preferinţelor turiştilor în sezonul 2016 datorită strategiei de management al destinaţiei, apreciază preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării (ALDD), Corina Martin.
Economica.net - lun, 03 oct. 2016, 11:36
Corina Martin: Delta şi Mamaia, în topul preferinţelor turiştilor în sezonul 2016

Potrivit unui comunicat al ALDD, remis luni AGERPRES, Mamaia şi Oradea-Bihor, cele două zone din România care au introdus taxa de promovare în turism, ocupă primele locuri în top 3 destinaţii româneşti.

Delta Dunării, Mamaia şi Băile Felix au fost zonele cele mai căutate de turişti în sezonul 2016, cu un grad de ocupare de aproape 100% pentru mai multe săptămâni, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

‘Asociaţia Litoral – Delta Dunării a reuşit, datorită unei bune strategii de management al destinaţiei, prin parteneriatul public-privat dezvoltat de nouă ani, să îşi poziţioneze două dintre destinaţiile pe care le reprezintă, şi anume Delta Dunării şi staţiunea Mamaia, pe primele două locuri în topul preferinţelor de vacanţă în 2016. Modelul parteneriatului public-privat pe care Asociaţia Litoral – Delta Dunării îl dezvoltă şi aplică a fost apreciat recent la Bruxelles, la conferinţa dedicată turismului european cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, ca fiind cel mai performant model de organizare regională, de dezvoltare şi promovare a turismului european’, a spus Corina Martin.

Delta Dunării a înregistrat în sezonul estival 2016 o creştere de peste 25% faţă de anul precedent, turiştii alegând să petreacă aici, în medie, trei zile de vacanţă, conform ALDD.

Creşterea vânzărilor pe litoral pentru sezonul estival 2016, în comparaţie cu 2015, este de 15%. Cel mai ridicat grad de ocupare al hotelurilor de pe litoral a fost înregistrat în lunile iulie şi august, turiştii petrecând, în medie, cinci zile pe litoral, o mare parte dintre ei optând pentru pachetele all inclusive, oferite, vara aceasta, de 23 de hoteluri.

Corina Martin apreciază că datorită strategiei de promovare şi a calendarului de evenimente lansat pentru sezonul estival 2016 Mamaia ocupă şi anul acesta primul loc între staţiunile de pe litoral, fiind cea mai aleasă destinaţie pentru turişti, urmată de Venus, Jupiter şi Eforie Nord.

În perioadele de extrasezon, strategia Asociaţiei Litoral – Delta Dunării a cuprins organizarea de infotripuri cu agenţi de turism români şi străini, atragerea de companii aeriene şi rute noi de zboruri, lansarea materialelor de promovare şi a spoturilor video ale staţiunii Mamaia, în limbile: engleză, franceză, greacă, germană, rusă, poloneză, ebraică, italiană, arabă, turcă.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea de piață a criptomonedelor a depășit 2.000 de miliarde de dolari
Valoarea de piață a criptomonedelor a depășit 2.000 de miliarde de dolari
Valoarea de piață a tuturor criptomonedelor a depășit 2.000 de miliarde de dolari la 15 aprilie, potrivit CoinMarketCap. Moneda Bitcoin este de departe cea mai mare criptomonedă şi reprezintă......
Anca Dragu: Guvernul condus de Năstase – cel mai performant din punct de vedere al continuităţii
Anca Dragu: Guvernul condus de Năstase – cel mai performant din punct de vedere al continuităţii
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că Guvernul condus de Adrian Năstase a fost cel mai "performant" executiv ...
O nouă tranşă de vaccin Pfizer ajunge luni în România
O nouă tranşă de vaccin Pfizer ajunge luni în România
O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech ajunge luni în România, anunţă Comitetul naţional de coordonare a activităţilor ...
România, locul şase în Uniunea Europeană la producţia de grâu obţinută anul trecut
România, locul şase în Uniunea Europeană la producţia de grâu obţinută anul trecut
România a ocupat locul şase în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte producţia de grâu obţinută anul trecut, ...