Coronavirus: 425 de morţi în China, potrivit unui nou bilanţ

Numărul de decese cauzate de coronavirus în China a crescut la 425, după ce autorităţile din provincia Hubei au anunţat marţi încă 64 de cazuri de deces, relatează AFP. Numărul cazurilor de îmbolnăviri a ajuns la 20.000,scrie Agerpres.
Economica.net - mar, 04 feb. 2020, 05:35
Coronavirus: 425 de morţi în China, potrivit unui nou bilanţ

În actualizarea sa zilnică, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, o creştere accentuată a numărului de persoane infectate, cu 2.345 de cazuri noi confirmate în Hubei, centrul Chinei, care este focarul noii epidemii.

În total, 19.950 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus în toată China, potrivit statisticilor guvernului central.

Epidemia ar fi apărut în decembrie anul trecut într-o piaţă din capitala provinciei Hubei, Wuhan. Cazuri sunt de asemenea raportate în peste 20 de ţări. Un deces a fost înregistrat şi în Filipine.

Guvernul chinez a declarat că are nevoie urgentă de măşti chirurgicale, de combinezoane de protecţie şi ochelari de siguranţă în cadrul măsurilor de luptă împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus.

Prioritatea OMS este de a opri coronavirusul în China, epicentrul epidemiei

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat luni că prioritatea acestei organizaţii este de a opri coronavirusul în China, unde se află epicentrul său, pentru ca răspândirea epidemiei în afara acestei ţări să fie minimă, lentă şi controlabilă, relatează EFE.

„Dacă investim în lupta la epicentru, la originea sa, atunci răspândirea în alte ţări este minimă şi lentă. Iar dacă este minimă şi lentă, ceea ce va ieşi va putea de asemenea să fie controlat mai uşor”, a subliniat directorul OMS.

OMS a declarat la 30 ianuarie că focarul de coronavirus izbucnit în oraşul chinez Wuhan constituie o urgenţă de sănătate la nivel internaţional, o măsură ce confirmă gravitatea şi riscurile acestei situaţii.

Totuşi, în discursul său de inaugurare a primei reuniuni anuale a Comitetului Excutiv al OMS, directorul general al organizaţiei a susţinut că numărul de 151 cazuri confirmate de coronavirus în 23 de ţări „este în realitate mic” şi că se remarcă o încetinire a cazurilor de infecţii.

Potrivit lui, acest lucru arată că epidemia poate fi gestionată, deşi ulterior el a cerut celor 34 de ţări reprezentate în Comitetul Executiv să nu dea un înţeles greşit cuvintelor sale: „Ar putea merge spre mai rău, însă, dacă vom da maximum, rezultatul va putea fi şi mai bun”, a spus el.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a lăudat China pentru că a luat măsuri drastice fără ezitare şi fără întârziere pentru a stăvili focarul, „fără de care numărul cazurilor ar fi fost mult mai mare”.

Un alt aspect asupra căruia a insistat a fost necesitatea urgentă de a lupta împotriva dezinformării şi a zvonurilor, astfel încât prima măsură concretă a fost aceea de a colabora cu Google pentru a garanta că atunci când utilizatorii caută informaţii despre coronavirus, comunicatul OMS să fie primul care să apară în rezultatul căutărilor.

El a precizat că şi alte reţele de socializare, precum Twitter, Facebook, Tencent şi Tiktok au luat măsuri similare.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul acordă, la rectificare, doar 25% din banii datorați furnizorilor care aplică prețurile plafonate la gaze și energie. Sectorul energetic, “risc major” de a nu mai putea funcționa – ACUE
Guvernul acordă, la rectificare, doar 25% din banii datorați furnizorilor care aplică prețurile plafonate la gaze și ...
Actuala rectificare bugetară nu include sumele necesare pentru acoperirea plafoanelor de preț asumate de statul român pentru perioada aprilie – decembrie 2022 și expune la un risc major......
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 6,2% în primul semestru din 2022
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 6,2% în primul semestru din 2022
România a produs, în primele şase luni din 2022, o cantitate de ţiţei de peste 1,464 milioane de tone echivalent petrol ...
SeedBlink achiziționează Symbid, una dintre primele platforme de crowdinvesting lansate la nivel mondial
SeedBlink achiziționează Symbid, una dintre primele platforme de crowdinvesting lansate la nivel mondial
SeedBlink, platforma europeană de co-investiții în start-upuri tehnologice, a anunțat că a finalizat achiziția Symbid, ...
China sancţionează şapte oficiali taiwanezi „susţinători îndârjiţi ai independenţei”
China sancţionează şapte oficiali taiwanezi „susţinători îndârjiţi ai independenţei”
China a impus marţi sancţiuni, inclusiv interdicţia de intrare în ţară, împotriva a şapte oficiali şi parlamentari ...