Coronavirus: 425 de morţi în China, potrivit unui nou bilanţ

Numărul de decese cauzate de coronavirus în China a crescut la 425, după ce autorităţile din provincia Hubei au anunţat marţi încă 64 de cazuri de deces, relatează AFP. Numărul cazurilor de îmbolnăviri a ajuns la 20.000,scrie Agerpres.
Economica.net - mar, 04 feb. 2020, 05:35
Coronavirus: 425 de morţi în China, potrivit unui nou bilanţ

În actualizarea sa zilnică, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, o creştere accentuată a numărului de persoane infectate, cu 2.345 de cazuri noi confirmate în Hubei, centrul Chinei, care este focarul noii epidemii.

În total, 19.950 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus în toată China, potrivit statisticilor guvernului central.

Epidemia ar fi apărut în decembrie anul trecut într-o piaţă din capitala provinciei Hubei, Wuhan. Cazuri sunt de asemenea raportate în peste 20 de ţări. Un deces a fost înregistrat şi în Filipine.

Guvernul chinez a declarat că are nevoie urgentă de măşti chirurgicale, de combinezoane de protecţie şi ochelari de siguranţă în cadrul măsurilor de luptă împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus.

Prioritatea OMS este de a opri coronavirusul în China, epicentrul epidemiei

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat luni că prioritatea acestei organizaţii este de a opri coronavirusul în China, unde se află epicentrul său, pentru ca răspândirea epidemiei în afara acestei ţări să fie minimă, lentă şi controlabilă, relatează EFE.

„Dacă investim în lupta la epicentru, la originea sa, atunci răspândirea în alte ţări este minimă şi lentă. Iar dacă este minimă şi lentă, ceea ce va ieşi va putea de asemenea să fie controlat mai uşor”, a subliniat directorul OMS.

OMS a declarat la 30 ianuarie că focarul de coronavirus izbucnit în oraşul chinez Wuhan constituie o urgenţă de sănătate la nivel internaţional, o măsură ce confirmă gravitatea şi riscurile acestei situaţii.

Totuşi, în discursul său de inaugurare a primei reuniuni anuale a Comitetului Excutiv al OMS, directorul general al organizaţiei a susţinut că numărul de 151 cazuri confirmate de coronavirus în 23 de ţări „este în realitate mic” şi că se remarcă o încetinire a cazurilor de infecţii.

Potrivit lui, acest lucru arată că epidemia poate fi gestionată, deşi ulterior el a cerut celor 34 de ţări reprezentate în Comitetul Executiv să nu dea un înţeles greşit cuvintelor sale: „Ar putea merge spre mai rău, însă, dacă vom da maximum, rezultatul va putea fi şi mai bun”, a spus el.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a lăudat China pentru că a luat măsuri drastice fără ezitare şi fără întârziere pentru a stăvili focarul, „fără de care numărul cazurilor ar fi fost mult mai mare”.

Un alt aspect asupra căruia a insistat a fost necesitatea urgentă de a lupta împotriva dezinformării şi a zvonurilor, astfel încât prima măsură concretă a fost aceea de a colabora cu Google pentru a garanta că atunci când utilizatorii caută informaţii despre coronavirus, comunicatul OMS să fie primul care să apară în rezultatul căutărilor.

El a precizat că şi alte reţele de socializare, precum Twitter, Facebook, Tencent şi Tiktok au luat măsuri similare.

Te-ar mai putea interesa și
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde de lei, de peste două ori mai mare decât anul trecut – analiză
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate, are deficit de peste 2 miliarde de lei în primele două luni din 2021, cel......
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Autorităţile cubaneze au anunţat relaxarea unei interdicţii introdusă în urmă cu mai multe decenii cu privire la vânzările ...
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de companii din sectorul HoReCa ar putea beneficia de o schemă de ajutor de stat cu un buget de 500 de milioane ...
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Agenţia de evaluare Fitch a anunţat miercuri că este posibil să aştepte până anul viitor înainte de a lua o decizie ...